Обнова Поликлинике до краја године

Јасмина Перишић
Обнова Поликлинике до краја године

Бањалука - Зграда градске Поликлинике биће реновирана до краја ове године, а објекат изграђен давне 1974. године добиће нову столарију, гријање, расвјету, изолацију на зидовима и крову.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић рекла је да ће ова реконструкција обезбиједити боље услове за пацијенте и особље Поликлинике.

- Након реновирања Поликлинике очекује се смањење потрошње енергије, као и материјалних трошкова за 50 одсто.

Урађен је енергетски преглед објекта и констатовани су сви недостаци. Биће урађена термичка изолација фасадних зидова и хидроизолација равних кровова. Замијенићемо скоро сву столарију. Када је у питању гријање, биће уграђене нове пумпе и вентили на гријним тијелима. Постојећа расвјета биће замијењена ЛЕД расвјетом - објаснила је Голићева.

Према њеним ријечима, Поликлиника је стара 42 године и зрела је за реновирање. Расписан је јавни оглас за избор извођача радова.

Неке од здравствених служби на Поликлиници су већ у новом руху. Тако су стоматолошке амбуланте реновиране из средстава градског Дома здравља.

- Окречили смо просторије и офарбали столарију, реновирали шалтер, поставили тракасте завјесе и набавили нове стоматолошке инструменте - рекао је начелник службе за стоматолошку здравствену заштиту на Поликлиници др Зоран Гвозден.

Истакао је да ће овим обновом Поликлинике коначно бити саниран кров, који одавно прокишњава.

- Презадовољни смо изгледом наших амбуланти, а вјерујемо и да ће са обновом Поликлиника засијати пуним сјајем. Радови би, по мојим сазнањима, требало да почну у септембру - казао је Гвозден.

Сертификат

Начелник стоматологије Зоран Гвозден је истакао да је ова служба недавно добила сертификат ИСО 9001: 2008.

- Сертификовани смо од велике њемачке куће по ИСО стандарду, који је доказ квалитета пословања и пропусница за улазак на свјетско тржиште. Ми смо прва сертификована стоматолошка служба на примарном нивоу здравствене заштите на нивоу Републике Српске - рекао је Гвозден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана