Нови прозори на Бугарској школи

Данијела Стоканић
Нови прозори на Бугарској школи

Бањалука - Замјена комплетне столарије на Основној школи "Георги Стојков Раковски" приводи се крају. Успркос радовима, настава се одвија неометано.

 

У популарној Бугарској школи, по свему судећи, ускоро би се могли похвалити и новим кровом и санитарним чворовима јер је у плану и њихова обнова.

Како је објаснио директор школе Душан Мишљеновић, замјена столарије је почела 10. августа и биће завршена за 15 дана.

- Због великог обима посла радове нисмо успјели да завршимо на вријеме, па је у уторак био споран и почетак наставе, о чему смо обавијестили и надлежно министарство. Међутим, уз велике напоре успјели смо да створимо минималне услове за наставу и она је почела 1. септембра - рекао је Мишљеновић додајући да је завршено 70 одсто посла. 

Додао је да су на школи старој више од 40 година до сада рађене само мање санације, односно, онолико колико су то могућности дозвољавале.

- Због старости објекта као установа смо се кандидовали на разне пројекте, а све како бисмо дошли до инвеститора. Након столарије наставићемо да тражимо новац и за санацију крова и санитарних чворова. Тиме бисмо створили оптималне услове за ученике, а сматрам да смо то својим досадашњим резултатима и заслужили - рекао је Мишљеновић.

Додао је да је у току распуста школа властитим средствима санирала и фискултурну салу.

- Ове године у нашој школи наставу похађају 834 ђака, за 32 више него лани, односно уписали смо једно одјељење првачића више, што је за сваку похвалу - истакао је Мишљеновић.

Једна од ученица шестог разреда је изјавила да је с нестрпљењем чекала почетак школске године и да је радови на школи не ометају у праћењу наставе.

- Искрено, била сам се растужила када сам чула да радови у школи нису завршени и да ће можда распуст бити продужен за седам дана. Највише због школских другара, јер су ми јако недостајали, али, на срећу, до тога није дошло - рекла је уз осмијех ова ученица.

Шарговац

Ове године нови кров, фасаду и столарију, између осталог, добила је и ОШ "Ђура Јакшић" у насељу Шарговац, а 130.000 марака у те намјене издвојио је Развојни фонд Уједињених нација. Кров на овој школи је прокишњавао. Када је падала киша, чистачице су морале да постављају канте, због чега су и зидови били пуни влаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана