Novi parking olakšao pristup Zotoviću

Igor Pilipović
Novi parking olakšao pristup Zotoviću

Banjaluka - Novi parking sa 152 mjesta za putnička vozila i četiri za autobuse kod Zavoda za ortopediju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" svečano je otvoren u petak. Tako su gužve na trotoaru i saobraćajnici kod centralnog ulaza u ovu zdravstvenu ustanovu postale prošlost.

Direktor Zavoda "Dr Miroslav Zotović" dr Goran Talić rekao je da dnevno imaju hiljadu pacijenata koji prođu kroz Zavod.

- Do sada je veliki problem bilo parkiranje. Zahvalni smo Gradskoj upravi i ministarstvima poljoprivrede i  prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske na uloženom trudu i realizaciji ovog za nas izuzetno značajnog projekta - izjavio je Talić.

Novi parking je izgrađen u tri nivoa, međusobno razdvojena zelenilom. Stavljanjem u funkciju ovog parkinga riješen je dugogodišnji problem s parkiranjem u blizini Zavoda "Dr Miroslav Zotović".

- Do sada je pri ulasku na kapiju Zavoda bilo gotovo nemoguće proći pješacima, a kamoli vozilima, a sada će to biti olakšano - rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Dodao je da je ideja potekla od Zavoda i da veliku zahvalnost duguju direktoru dr Goranu Taliću jer je bio uporan da se uđe u jednu ovakvu investiciju.

- Ostalo je da riješimo pitanje javne rasvjete i ovo će biti vrlo lijep prostor - kazao je Gavranović.

Pacijenti su oduševljeno dočekali otvaranje parkinga jer po njihovim riječima ovo će smanjiti gužve.

- Velika je gužva, gotovo je nemoguće prići ulazu od automobila. Mogli ste da ih vidite svugdje parkirane, a sada će ovo olakšati pristup Zavodu - rekla je pacijent Mira Marjanović.

Za ovu investiciju iz budžeta grada obezbijeđeno je 378.969 KM, a izvođač radova bilo je preduzeće "Građenje Đurić".

Invalidska kolica

Gradonačelnik Slobodan Gavranović uručio je invalidska kolica vrijedna 6.600 KM sugrađaninu Dejanu Kekiću, koji boluje od cerebralne paralize.

- U Gradsku upravu stigao je zahtjev porodice Kekić, koji smo razmatrali i vidjeli da je učešće Fonda za nabavku kolica samo 400 KM. Imajući u vidu prihode u domaćinstvu Kekić, procijenili smo da zaista nije realno da oni mogu nabaviti kolica sami - kazao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana