Нови паркинг олакшао приступ Зотовићу

Игор Пилиповић
Нови паркинг олакшао приступ Зотовићу

Бањалука - Нови паркинг са 152 мјеста за путничка возила и четири за аутобусе код Завода за ортопедију, физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" свечано је отворен у петак. Тако су гужве на тротоару и саобраћајници код централног улаза у ову здравствену установу постале прошлост.

Директор Завода "Др Мирослав Зотовић" др Горан Талић рекао је да дневно имају хиљаду пацијената који прођу кроз Завод.

- До сада је велики проблем било паркирање. Захвални смо Градској управи и министарствима пољопривреде и  просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске на уложеном труду и реализацији овог за нас изузетно значајног пројекта - изјавио је Талић.

Нови паркинг је изграђен у три нивоа, међусобно раздвојена зеленилом. Стављањем у функцију овог паркинга ријешен је дугогодишњи проблем с паркирањем у близини Завода "Др Мирослав Зотовић".

- До сада је при уласку на капију Завода било готово немогуће проћи пјешацима, а камоли возилима, а сада ће то бити олакшано - рекао је градоначелник Слободан Гаврановић.

Додао је да је идеја потекла од Завода и да велику захвалност дугују директору др Горану Талићу јер је био упоран да се уђе у једну овакву инвестицију.

- Остало је да ријешимо питање јавне расвјете и ово ће бити врло лијеп простор - казао је Гаврановић.

Пацијенти су одушевљено дочекали отварање паркинга јер по њиховим ријечима ово ће смањити гужве.

- Велика је гужва, готово је немогуће прићи улазу од аутомобила. Могли сте да их видите свугдје паркиране, а сада ће ово олакшати приступ Заводу - рекла је пацијент Мира Марјановић.

За ову инвестицију из буџета града обезбијеђено је 378.969 КМ, а извођач радова било је предузеће "Грађење Ђурић".

Инвалидска колица

Градоначелник Слободан Гаврановић уручио је инвалидска колица вриједна 6.600 КМ суграђанину Дејану Кекићу, који болује од церебралне парализе.

- У Градску управу стигао је захтјев породице Кекић, који смо разматрали и видјели да је учешће Фонда за набавку колица само 400 КМ. Имајући у виду приходе у домаћинству Кекић, процијенили смо да заиста није реално да они могу набавити колица сами - казао је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана