Novi asfalt na Bulevaru srpske vojske za lakšu vožnju

Sanja Amidžić
Novi asfalt na Bulevaru srpske vojske za lakšu vožnju

Banjaluka - Obnovom dijela saobraćajne trake na Bulevaru srpske vojske na istočnom tranzitu odzvonilo je udubljenjima koja su pravila problem vozačima na toj dionici puta, a osim ove, novo ruho do kraja godine dobiće još neke saobraćajnice na području grada.

U preduzeću "Putevi RS" rekli su da je presvlačenje saobraćajne trake u dužini od 100 metara urađeno u okviru redovnog održavanja magistralnih i regionalnih puteva.

- Zbog velike frekvencije vozila i saobraćajnog opterećenja na saobraćajnici se pojavio kolotrag te je skidanjem sloja asfalta i postavljanjem novog riješen ovaj problem - objasnili su u "Putevima RS" i dodali da su radovi trajali nekoliko dana, zbog čega se saobraćaj na ovoj dionici puta odvijao jednom saobraćajnom trakom.

Pored mnogih saobraćajnica u gradu, novi izgled dobili su i pojedini putevi u selima, a do kraja godine planirana je njihova obnova u još nekoliko naselja.

- Ostalo je da budu sanirana oštećenja na putu od Saračice prema Pervanu, Bronzanom Majdanu do Kmećana. Biće obnovljeni i makadamski putevi u Borkovićima, Bronzanom Majdanu i Saračici - kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim riječima, gradska vlast je za rekonstrukciju i investiciono održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva za ovu godinu planirala da izdvoji oko 700.000 KM.

- Tokom ove godine sanirani su i putevi od Kuljana prema Barlovcima i Cerici, zatim od Potkozarja prema Verićima, kao i od Bistrice prema Piskavici - kazali su u nadležnom odjeljenju i dodali da su i rekonstruisani pojedini lokalni putevi u Bronzanom Majdanu, Verićima, Krupi na Vrbasu, Borkovićima, Rekavicama i drugim seoskim naseljima.

Manje gužve

Gradnja trake za desno skretanje na raskrsnici Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara Živojina Mišića iz pravca Rebrovačkog mosta prema "Toplani" je u toku.

- Analiziraćemo situaciju na više raskrsnica u gradu, a tamo gdje bude moguće biće izgrađena traka za desno skretanje kako bi bio ubrzan saobraćaj i smanjene gužve - rekao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana