Нови асфалт на Булевару српске војске за лакшу вожњу

Сања Амиџић
Нови асфалт на Булевару српске војске за лакшу вожњу

Бањалука - Обновом дијела саобраћајне траке на Булевару српске војске на источном транзиту одзвонило је удубљењима која су правила проблем возачима на тој дионици пута, а осим ове, ново рухо до краја године добиће још неке саобраћајнице на подручју града.

У предузећу "Путеви РС" рекли су да је пресвлачење саобраћајне траке у дужини од 100 метара урађено у оквиру редовног одржавања магистралних и регионалних путева.

- Због велике фреквенције возила и саобраћајног оптерећења на саобраћајници се појавио колотраг те је скидањем слоја асфалта и постављањем новог ријешен овај проблем - објаснили су у "Путевима РС" и додали да су радови трајали неколико дана, због чега се саобраћај на овој дионици пута одвијао једном саобраћајном траком.

Поред многих саобраћајница у граду, нови изглед добили су и поједини путеви у селима, а до краја године планирана је њихова обнова у још неколико насеља.

- Остало је да буду санирана оштећења на путу од Сарачице према Первану, Бронзаном Мајдану до Кмећана. Биће обновљени и макадамски путеви у Борковићима, Бронзаном Мајдану и Сарачици - кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Према њиховим ријечима, градска власт је за реконструкцију и инвестиционо одржавање локалних и некатегорисаних путева за ову годину планирала да издвоји око 700.000 КМ.

- Током ове године санирани су и путеви од Куљана према Барловцима и Церици, затим од Поткозарја према Верићима, као и од Бистрице према Пискавици - казали су у надлежном одјељењу и додали да су и реконструисани поједини локални путеви у Бронзаном Мајдану, Верићима, Крупи на Врбасу, Борковићима, Рекавицама и другим сеоским насељима.

Мање гужве

Градња траке за десно скретање на раскрсници Булевара војводе Петра Бојовића и Булевара Живојина Мишића из правца Ребровачког моста према "Топлани" је у току.

- Анализираћемо ситуацију на више раскрсница у граду, а тамо гдје буде могуће биће изграђена трака за десно скретање како би био убрзан саобраћај и смањене гужве - рекао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана