Нови административни објекти у насељима Лауш и Петрићевац

Срна
Нови административни објекти у насељима Лауш и Петрићевац

Бањалука - Градска управа Бањалука најавила је да ће у наредној години наставити да ради на оживљавању друштвених садржаја у селима и приградским насељима, те да ће у насељима Лауш и Петрићевац бити изграђени вишенамјенски административни објекти.

Из Одјељења за комуналне послове су навели да су у току поступци јавних набавки за избор извођача радова за јавне објекте на Лаушу и на Петрићевцу. 

На Лаушу ће бити изграђен нови административни објекат у коме ће бити смјештене канцеларије мјесне заједнице и просторије полицијске станице, а имаће и салу са око 150 мјеста. 

Из овог Одјељења истичу да овај објекат гради Градска управа са Министарством унутрашњих послова Српске. 

На Петрићевцу ће се градити вишенамјенски објекат у којем ће бити амбуланта, мјесна заједница и вртић, а тендер за извођача радова прве фазе, односно градње амбуланте, отворен је до 7. децембра. 

Осим за објекте на Лаушу и Петрићевцу, који ће бити грађени наредне године, у Одјељењу за комуналне послове кажу да је исказана потреба за обновом објеката друштвених домова у Залужанима, Пискавици и Мишином Хану. 

Градња ових објеката интензивирана је од прошле године када су обновљени домови у Дебељацима, Драгочају и Верићима, те изграђени нови објекти у Љубачеву и Крминама. 

Према плану, наредне године новоизграђени објекат у Крминама требало би да буде у потпуности опремљен и предат на употребу мјештанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана