Нове баште за сјај улице Бана Милосављевића

Сања Амиџић
Нове баште за сјај улице Бана Милосављевића

Бањалука - Секција угоститеља при Занатско-предузетничкој комори подручја Бањалука припремила је идејно рјешење за изградњу и уређење љетњих и зимских башта у угоститељским објектима у улици Бана Милосављевића.

Предсједник ове секције Жељко Поповић рекао је да ће ову  идеју ускоро предати Градској управи.

- Циљ идеје, за чију су израду угоститељи ангажовали архитекту, јесте љепши и уређенији центар града. План је да на тим локацијама уз угоститељске објекте буду постављени и привремени објекти који ће бити направљени од стакла, алуминијума и других финих материјала, док ће постојећи најлони бити уклоњени - казао је Поповић. Он је додао да су, у сарадњи са градским властима, измијенили Одлуку о уређењу градског грађевинског земљишта, чиме су добијени законски услови за постављање љетно-зимских башта као привремених објеката.

- Према постојећој Одлуци о висини цијене заузимања јавне површине, за постављање љетно-зимске баште потребно је издвојити 37 фенинга по квадратном метру, док у првој зони заузимање јавне површине кошта 50 фенинга - рекао је Поповић.

Појаснио је да за постављање ових башта угоститељи неће морати да посједују грађевинску дозволу, већ ће то моћи да ураде и са локацијском сагласношћу за постављање.

- За усвајање ове идеје није потребна скупштинска одлука, јер је створена таква законска подлога да одлуку може, све у договору с нама, донијети комисија у оквиру надлежног одјељења - казао је Поповић. Напоменуо је да је комплетној овој идеји значајан допринос дао и предсједник Народне Скупштине РС Игор Радојчић, који је са својим тимом недавно и посјетио просторије Занатско-предузетничке коморе.

Поплочавање

Предсједник секције угоститеља при Занатско-предузетничкој комори подручја Бањалука Жељко Поповић рекао је да ће ова секција у наредном периоду покренути идеју за поплочавање улице Бана Милосављевића.

- Много љепше и уредније би изгледало када би се та пјешачка зона поплочала - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана