Новцем од награде оплеменили школу

Данијела Стоканић
Новцем од награде оплеменили школу

Бањалука - Ученици Основне школе "Петар Петровић Његош", који су за учешће на конкурсу "Своме другу поклоњам " добили 2.000 марака, новац су искористили за куповину историјских и географских карата, као и лектире.

Како нам је рекла директор ове школе Ђорђа Грајић конкурс за најбољи литерарни и ликовни рад расписала је НЛБ Развојна банка, поводом Дана штедње.

- Наш циљ је био да анимирамо што већи број малишана да учествује на овом конкурсу. Њихове идеје су биле разноврсне - рекла је Грајићева, додајући да је, ипак, литерарни рад ученице шестог разреда Елене Дубравац освојио прву награду. Она је за награду добила 150 марака на штедну књижицу, а остали новац је добила школа.

Грајићева је додала да су анимирали све ученике разредне и предметне наставе да својим ликовним и литерарним радовима учествују на конкурсу.

- Заслугом наших ученика кабинети историје и географије су добили нове карте, које су биле врло дотрајале -  рекла је Грајићева.

Додала је да су, поред тога, дио новца издвојили и за набавку комплета лектире за други, трећи, четврти и пет разред у циљу оплемењивања школске библиотеке.

- Овај материјал смо набавили у сарадњи са Заводом за уџбенике и наставна средства РС - истакла је Грајићева.

Похвалила је ученике ове школе, јер су својим ангажовањем допринијели да школа боље функционише.

Циљ овог конкурса, који је расписала НЛБ Развојна банка, био је повећање депозита кад је у питању штедња, чиме је и повећање забиљежено за шест одсто.

Фотоапарат

НЛБ Развојна банка награду од 500 марака уручила је и ОШ "Бранко Ћопић" за литерарно дјело за које је заслужна ученица трећег разреда Ива Радић.

- Школа је у замјену за новац одабрала професионални фотоапарат, који је јуче уручен, док је банка Иви уручила и штедну књижицу са 50 марака - рекла је директор Бранислава Пејашиновић. Додала је да ће им апарат и те како значити, јер ће са њим моћи биљежити све школске активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана