Nova trka za direktora vrtića

Danijela Stokanić
Nova trka za direktora vrtića

Banjaluka - Gradska uprava raspisala je novi konkurs za izbor direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji će biti otvoren do 14. jula.

Prema ranijem koalicionom dogovoru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP), koji čine većinu u Skupštini grada, pozicija direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje pripada SP-u.

Kako "Glas Srpske" nezvanično saznaje, na ovoj listi bi se, među kandidatima, mogli naći i oni sa prošlog konkursa, a to su Jelena Kurtinović iz SP-a, sadašnji direktor Nataša Radulović iz SNSD-a i Slađana Mišić, nestranačka ličnost.

Međutim, jedan od kandidata sa prošlog konkursa, Bosiljka Bošnjak iz SP-a, po svemu sudeći, izgubila je pravo da ponovo konkuriše za ovu funkciju, jer na prvom konkursu, kao jedina predložena, nije naišla na podršku većine odbornika u Skupštini grada.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Radenko Đurica juče nije želio da komentariše ništa u vezi sa konkursom, dok  bivši član SP-a, koji je krajem 2014. godine prešao u SNSD, Milan Granula kaže da to mjesto treba da pripadne toj partiji i da je najbolji kandidat za tu funkciju aktuelni direktor Nataša Radulović.

- Ona i dalje treba da bude direktor ove ustanove. Ona godinama radi ovaj posao i to čini kako treba, između ostalog, to su dokazali i ostali odbornici na nedavnoj Skupštini grada, koji su više aplaudirali njoj nego  Bosiljki Bošnjak - rekao je Granula.

Socijalni rad

Demokratski narodni savez (DNS) na četvrtom konkursu za izbor direktora Centra za socijalni rad podržaće sadašnjeg vršioca dužnosti Veru Sladojević.

Naime, kako su rekli u DNS-u, Sladojevićeva je okupila stručan tim ljudi i zadovoljni su rezultatima koje je postigla kao vršilac dužnosti direktora.

Kandidati

Jelena Kurtinović, SP - nastavnik srpskog jezika

Nataša Radulović, SNSD - zaposlena u Centru

Slađana Mišić, nestranačka ličnost - zaposlena u Centru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana