Нова трим-стаза уз обалу Врбаса

Ивана Кардум
Нова трим-стаза уз обалу Врбаса

Бањалука - Нова трим-стаза ускоро ће бити изграђена уз једно од најпопуларнијих шеталишта поред Врбаса, од Венеција моста до Ребровца, у оквиру настојања да се широм града отвори што већи број рекреативних садржаја.

На задовољство бројних рекреативаца ова стаза ће заузимати површину од око 550 метара.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истакао је да ће за изградњу овог пројекта бити уложено 70.000 КМ, а јавна набавка за избор извођача радова је у току.

- Грађани ће ускоро добити још једну трим-стазу, на локацији која је и до сада била врло популарна међу нашим рекреативцима. Овом изградњом, пружићемо им неупоредиво боље услове него што су  имали до сада -  рекао је Билчар.

Додао је да су се на ово улагање опредијелили због позитивног искуства са сличном стазом у парку “Младен Стојановић”.

Према техничкој спецификацији, подлогу нове трим-стазе чиниће природни материјал - малч, а изабрани извођач требао би да заврши радове у року од два мјесеца.

Атлетичар  Душко Тадић нагласио је да град све више ослушкује потребе спортиста, те се нада да ће са сличним пројектима бити настављено и у наредном периоду.

- Овим ће се значајно растерети парк “Младен Стојановић”, гдје је доласком топлијих дана запажен све већи број спортиста и рекреативаца, али ће свакако и мотивисати већи број суграђана да се бар аматерски почну бавити спортом - рекао је Тадић.

Напоменуо је да прије четири године у граду није постојала ниједна оваква стаза, али захваљујући већим улагањима у развој спорта, рекреације и здравог начина живота, ово ће поред стазе на Бањ брду и оне у парку “Младен Стојановић” бити заиста значајан допринос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана