Нова амбуланта и вртић на Петрићевцу на чекању

Весна Поповић
Нова амбуланта и вртић на Петрићевцу на чекању

Бањалука - Неријешени имовинско-правни односи одгодиће почетак градње вишенамјенског објекта на Петрићевцу у којем би требало да буду смјештене амбуланта, вртић и мјесна заједница.

Градске власти су крајем 2017. најавиле да ће у овој години почети реализација тог пројекта како би ријешили три велика проблема Петрићевца и то неусловне амбуланте, недостатак вртића и простора за рад Савјета мјесне заједнице.

Према ријечима начелника Одјељења за комуналне послове Петра Билчара када су лани најавили тај пројекат парцела на којој је планирана градња објекта била је регистрована као општенародна имовина.

- Измијењен је регулациони план како би била омогућена градња на тој локацији. У овогодишњем буџету смо планирали  200.000 КМ за прву фазу изградње. Пројекат је у изради и припремамо техничку документацију - рекао је Билчар.

Казао је да у међувремену, док је град припремао све за почетак градње једно приватно лице добило поврат имовине на дијелу парцеле која је предвиђена за градњу.

- Сада је тај пројекат закочен јер власништво над парцелом није чисто и не можемо добити грађевинску дозволу. Нови власник тог дијела тражи да град плати земљу. Ми бисмо за експропријацију исплатили 170.000 КМ и ако то урадимо нећемо имати новца за градњу - рекао је Билчар.

Истакао је да град не одустаје од тог пројекта, али да је због новонастале ситуације тешко рећи када ће бити у могућности да крену са градњом.

- Трудићемо се да ријешимо имовинско-правни проблем, али тешко је рећи када  ћемо у томе успјети - навео је Билчар.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Петрићевац Зоран Савановић је истакао да је градња тог објекта од изузетне важности.

- Жао ми је што је дошло до препрека. Ако је већ нужно да се земља мора откупити боље је да се онда то учини, па да се крене са реализацијом. Ако смо 40 година чекали да добијемо вртић или да амбуланта ради у условним просторијама можемо сачекати и још годину - рекао је Савановић.

Парцела

Зоран Савановић је рекао да је нови објекат требало да буде изграђен на празном простору испод игралишта Основне школе "Милош Црњански".

- Ту се раније налазила барака у којој је била смјештена мјесна заједница, али она је срушена прије десетак година - казао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана