Ništa od novih vibracionih traka u Banjaluci

Jasmina Perišić
Ništa od novih vibracionih traka u Banjaluci

Banjaluka - Grad ove godine neće postaviti nijednu novu vibracionu traku.

Kako kažu u Odjeljenju za stambene, komunalne poslove i poslove saobraćaja, ove godine će se samo raditi na održavanju postojećih šest traka koje su postavljene na Bulevaru vojvode Živojina Mišića, ulicama Beogradska i Ljevčanska te naseljima Pavlovac, Borkovići i Verići.

- Prosječna cijena postavljanja vibracionih traka na nekoj lokaciji sa pratećom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom iznosi oko 5.000 maraka, ali je ovo samo okvirna vrijednost, jer sve zavisi od konkretnog slučaja, odnosno od toga kakvo je rješenje predviđeno projektom - kažu u tom odjeljenju i dodaju da je pored traka u skladu sa odgovarajućom projektnom dokumentacijom na pomenutim lokacijama postavljana i odgovarajuća vertikalna saobraćajna signalizacija, kojom se učesnici u saobraćaju obavještavaju o postojanju posebnih objekata na putu radi smanjenja brzine kretanja vozila. Prema njihovim riječima, oni kontinuirano prate stanje bezbjednosti saobraćaja na području grada.

- Preduzimamo konkretne mjere na poboljšanju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju - naglašavaju u tom odjeljenju.

Mještanin naselja Borik Vedran Bajkić, gdje su postavljene tri vibracione trake, rekao je da su one izložene brzom habanju, jer je saobraćaj gust, pogotovo na Bulevaru vojvode Živojina Mišića.

- Vibracione trake su dosta pomogle u bezbjednosti saobraćaja u našem naselju. Trebalo bi ulagati u ovu saobraćajnu prevenciju - rekao je Bajkić.

Zvučne trake

Iz Odjeljenja za stambene, komunalne poslove i poslove saobraćaja rekli su da su zvučne trake postavljene u više ulica i naselja.

- Zvučne trake postavljene su u ulicama Pave Radana, Braće Jugovića, Patrijarha Arsenija Čarnojevića, Od Zmijanja Rajka te naseljima Donja Kola i Drakulić - rekli su u ovom odjeljenju.

Dodali su da će ove godine raditi i na održavanju tih traka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana