Ништа од нових вибрационих трака у Бањалуци

Јасмина Перишић
Ништа од нових вибрационих трака у Бањалуци

Бањалука - Град ове године неће поставити ниједну нову вибрациону траку.

Како кажу у Одјељењу за стамбене, комуналне послове и послове саобраћаја, ове године ће се само радити на одржавању постојећих шест трака које су постављене на Булевару војводе Живојина Мишића, улицама Београдска и Љевчанска те насељима Павловац, Борковићи и Верићи.

- Просјечна цијена постављања вибрационих трака на некој локацији са пратећом вертикалном саобраћајном сигнализацијом износи око 5.000 марака, али је ово само оквирна вриједност, јер све зависи од конкретног случаја, односно од тога какво је рјешење предвиђено пројектом - кажу у том одјељењу и додају да је поред трака у складу са одговарајућом пројектном документацијом на поменутим локацијама постављана и одговарајућа вертикална саобраћајна сигнализација, којом се учесници у саобраћају обавјештавају о постојању посебних објеката на путу ради смањења брзине кретања возила. Према њиховим ријечима, они континуирано прате стање безбједности саобраћаја на подручју града.

- Предузимамо конкретне мјере на побољшању безбједности свих учесника у саобраћају - наглашавају у том одјељењу.

Мјештанин насеља Борик Ведран Бајкић, гдје су постављене три вибрационе траке, рекао је да су оне изложене брзом хабању, јер је саобраћај густ, поготово на Булевару војводе Живојина Мишића.

- Вибрационе траке су доста помогле у безбједности саобраћаја у нашем насељу. Требало би улагати у ову саобраћајну превенцију - рекао је Бајкић.

Звучне траке

Из Одјељења за стамбене, комуналне послове и послове саобраћаја рекли су да су звучне траке постављене у више улица и насеља.

- Звучне траке постављене су у улицама Паве Радана, Браће Југовића, Патријарха Арсенија Чарнојевића, Од Змијања Рајка те насељима Доња Кола и Дракулић - рекли су у овом одјељењу.

Додали су да ће ове године радити и на одржавању тих трака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана