Ништа од изградње скијалишта у Бањалуци

Nezavisne.com
Ништа од изградње скијалишта у Бањалуци

Бањалука - Брда у насељима Старчевица, Кочићев вијенац и Паприковац су атрактивни терени на којима најмлађи могу да уживају у зимским спортовима, али за оне нешто веће љубитеље тих активности најближе скијалиште се налази на Козари.

Како сазнајемо - нема ништа од тога да ускоро Бањалука добије своје уређено скијалиште и санкалиште.

"Санкалиште на брду на Старчевици има велики потенцијал да постане озбиљно скијалиште, а уз нека минимална улагања могло би се направити довољно да се ово санкалиште унаприједи и да се поставе заштитне ограде", казао је Ђорђе Кнежевић, предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица.

Истакао је да је ово санкалиште веома посјећено током зиме, посебно викендом има пуно дјеце и одраслих, не само са Старчевице, већ и из осталих дијелова града.

"Скијалиште на Старчевици је једино мјесто које је било дефинисано као скијалиште и на којем је била планирана потенцијална изградња ски-центра, међутим разлог због којег није уложено ништа је тај што према досадашњим анализама и статистичким подацима наш град има веома мало сњежних дана", истакао је Остоја Барашин, директор Туристичке организације града.

Према његовим ријечима, због свега тога би била нерационална и економски неоправдана нека већа улагања у тај простор, а како он каже, других простора који би могли бити потенцијална скијалишта немамо.

Осим на Старчевици, на још неколико локација малишани се окупљају током зиме и санкају, а ни одрасли не могу да одоле па се спусте барем једном.

Дарко Сабљић, предсједник Савјета МЗ Кочићев вијенац, рекао је како у његовом насељу постоји једна мања стаза на којој се дјеца санкају, али сматра да би можда требало да се направи неко веће санкалиште и скијалиште на којем би се могло организовано ићи скијати и санкати се.

"Једине локације на којима би се могло нешто озбиљније направити су Старчевица и Шибови", каже Сабљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана