Nema opasnosti od poplava u banjalučkom prigradskom naselju Dragočaj

ELTA TV
Nema opasnosti od poplava u banjalučkom prigradskom naselju Dragočaj

Banjaluka - Vodostaj rijeke Dragočajke trenutno stagnira, i za sada nema opasnosti od poplava. Vodostaj jeste poprilično visok, ali ima bar još jedan metar da bi voda došla do mosta, koji i jeste najveći problem, i čije se uklanjanje očekuje ove godine, da bi se na ovom lokalitetu gradio novi most, a opasnost od plavljenja time bila smanjena.

Rekao je ovo za ELTA TV, Milan Vučković, član Savjeta MZ Dragočaj, koji nam je potvrdio da ih je tokom večeri obišao šef Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, Mladen Ćućun. 

Nema opasnosti od izlijevanja rijeke Dragočajke niti postoji opasnost od plavljenja centra naselja.

Naše ekipe intervenisale su nekih 500 m iznad centra Dragočaja, gdje je jedan bujični potok prijetio da zaplavi pomoćne objekte i jedno dvorište, ali smo brzom intevencijom, postavljanjem vreća sa pijeskom spriječili plavljenje. Nije bilo većih problema, rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka.

Ćućun je rekao da je u stalnom kontaktu sa HE Bočac, da je dotok u ovom trenutku 180 metara kubnih a da se ispušta 230, te  da je Vrbas kod Delibašinog sela prešao nivo redovnih mjera zaštite od poplava, obzirom da je vodostaj 310 cm, ali da opasnosti nema. U ovom trenutku, nema opasnosti od izlivanja rijeka Švrakave, Široke i Dragočajke iz korita, dodaje Ćućun koji je upravo obišao područje MZ Dragočaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana