Нема новца за нове тајмере

Јасмина Перишић
Нема новца за нове тајмере

Бањалука - На семафорима ове године неће бити постављани нови тајмери јер у градској каси нема пара за те намјене.

У Градској управи су казали да један тајмер на семафору кошта 1.000 марака.

- Прошле године постављена су четири тајмера, од којих су два постављена на пјешачким прелазима да упозоравају пјешаке, док преостала два тајмера служе возачима. Постављање нових тајмера није планирано у току ове године, већ само одржавање семафора - рекли су у Градској управи.

Два тајмера за пјешаке постављена су у улици Краља Петра Првог Карађорђевића. Један тајмер за возаче постављен је на Булевару Српске војске на раскрсници са улицом Олимпијских побједника, а други на Булевару војводе Петра Бојовића.

Да се грађани занимају за модернизацију семафора види се и на сајту града, гдје су честа питања да ли ће у току ове године бити постављени нови тајмери.

- Да ли можете поставити тајмере на више семафора, јер је то одлична ствар и тако личимо на европски град. Похвала за тајмере и за сваку будућу модерну опрему - написао је један Бањалучанин.

Осим на семафорима у граду, тајмери су крајем 2012. године постављени и на мосту код "Витаминке" у насељу Чесма. За те радове град је издвојио око 43.000 КМ, а то се показало као одлично рјешење, јер је неријетко долазило и до сукоба возача у вези са правом првенства пролаза.

Мјештанка Чесме Жана Кљајић каже да је задовољна рјешењем на мосту.

- Овај семафор је био пријеко потребан на овом уском мосту. Раније, када бих се на средини моста срела са другим возилом, никад нисам успјела да се вратим у рикверц. Постављањем семафора овај проблем је ријешен - рекла је Кљајићева и додала да би тајмере требало поставити гдје је год то могуће јер су возачима од велике користи.

Одржавање

У Градској управи су рекли да ће се у овој години радити само на одржавању постојећих семафора.

- Ове године ћемо искључиво радити на одржавању постојећих семафора, што, осим поправке, подразумијева и њихово чишћење. Град је за ове намјене издвојио 130.000 марака - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана