Небојша Тојагић, предсједник Савјета МЗ Пријечани: Збор грађана па протести због моста

Ј. Перишић, В. Поповић
Небојша Тојагић, предсједник Савјета МЗ Пријечани: Збор грађана па протести због моста

Бањалука - Мјештани Пријечана очајни су због кашњења изградње моста у овом насељу, а уколико радови ускоро не буду приведени крају, изаћи ће на протесте.

То је "Гласу Српске" јуче изјавио предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић.

- Позваћемо надлежне из Градске управе, као и "Вода Српске" на збор грађана 28. маја и да нам они кажу хоће ли и када бити ријешен наш највећи проблем. Прошле су двије године од када смо у поплавама остали без моста, а година од почетка изградње новог, за који нам је обећано да ће бити завршен најкасније за три мјесеца. Како и даље од моста нема ништа, јер су радови стали прије него што су почели, закључили смо да је кап прелила чашу - рекао је Тојагић.

Истиче да, уколико на збору грађана не буду добили конкретна објашњења, због чега касни изградња моста, мјештани ће изаћи код моста у Клашницама и блокирати саобраћај.

- Очигледно је да није уплаћен новац извођачу радова "Нискоградњи", па због тога мост није завршен. О збору ћемо обавијестити и градоначелника, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стеву Мирјанића, али и премијера Жељку Цвијановић - казао је Тојагић.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић каже да нема информације када би радови требало да буду завршени.

- "Воде Српске" финансирају тај пројекат и према посљедњим информацијама које имам ова институција би наредних дана требало да потпише анекс уговора са извођачем радова "Нискоградњом". У њему би требало да буде садржано колико додатног новца, који није био планиран иницијалним уговором који је потписан, треба да би био завршен мост. У уговору треба да стоји и рок до када би радови требало да буду завршени - казао је Новаковић.

Како "Глас Српске" незванично сазнаје, радници предузећа "Нискоградња" су на градилишту, а најновији рок за завршетак радова је 30. јун.

Радови

Изградња моста у насељу Пријечани почела је 23. маја прошле године, а први рок за крај радова био је 23. август. Потом је услиједило пролонгирање до 15. децембра, али ни до тада радови нису окончани. Сада је у фази изградње. Мост би требало да буде дугачак 108 метара, а широк 1,7 метара са двије приступне рампе у укупној дужини од 12 метара. Комплетан пројекат кошта око 409.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана