Наставити и проширити добру сарадњу Бањалуке и Београда

Срна
Наставити и проширити добру сарадњу Бањалуке и Београда

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и градоначелник Београда Зоран Радојичић сагласили су се данас да је потребно да ови градови наставе и прошире сарадњу у бројним областима, укључујући и интензивну размјену у култури која се, извођењем више позоришних представа, управо реализује у оквиру манифестације “Прољеће у Бањалуци”.

Градоначелник Бањалуке истакао је да се сарадња два града реализује у више области, од привреде до културе, саопштено је из Градске управе.

Он је рекао да су, захваљујући ранијим договорима, ових дана у Бањалуци изведене представе за дјецу позоришта из Београда.

“И као што Српска увијек погледава на Србију, тако и Бањалука погледава на Београд - шта и како ради. Увијек настојимо да држимо тај контакт и сарадњу. Пред нама су широке могућности комуникације у различитим областима”, нагласио је Игор Радојичић.

Градоначелник Београда, који борави у првој званичној посјети Бањалуци од када је на овој функцији, изразио је наду да ће дугогодишња сарадња два града бити настављена у многим областима, јер постоји велики простор за међусобну комуникацију.

Он је истакао да се градоначелник Бањалуке бави значајним концептима савремених градова, као што су “паметни” и “зелени” град.

“То су, такође, области интересовања које ми у Београду желимо да развијемо и о томе смо и данас разговарали. Један смо народ и морамо у тешким временима да помажемо једни другима и да сарађујемо још више у наредном периоду”, поручио је Зоран Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана