Naplata parkinga uvodi red U Ravnogorskoj i ulici Dragiše Vasića

Igor Pilipović
Naplata parkinga uvodi red U Ravnogorskoj i ulici Dragiše Vasića

Banjaluka - Naplata parkinga za stanare Ravnogorske i ulice Dragiše Vasića u Novoj varoši počeće od 15. februara.

Iz Gradske uprave su saopštili da će stanovnici ovih ulica moći da parkiraju automobile na 250 označenih parking mjesta.

- Parkiranje na ovom parkiralištu, koje pripada drugoj tarifnoj zoni, koštaće 0,50 KM za svaki sat parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosiće tri KM - rekli su u Gradskoj upravi.

Parking karta moći će se kupiti i putem SMS poruke.

- Ako se plaća na taj način, potrebno je SMS porukom poslati registarsku oznaku vozila na m:parking broj:
0835100 za drugu zonu jedan sat. Za istu zonu cjelodnevna parking karta se može platiti SMS porukom na broj 0831103 - rekli su u Gradskoj upravi.

Cijena mjesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima druge zone, iznosi 40 KM. Stanari zgrada u Ravnogorskoj ulici od broja jedan do 17, kao i brojevi 21, 23, 25 i 27, te u ulici Dragiše Vasića na brojevima jedan, tri, pet i sedam imaju pravo na povlašćene parking karte za stanare.

- Za kupovinu povlašćene karte potrebno je priložiti:
potvrdu o prijavi prebivališta (fotokopija), fotokopiju saobraćajne dozvole. Dozvola treba da glasi na podnosioca zahtjeva - rekli su u Gradskoj upravi.

Cijena povlašćene karte za stanare iznosi 50 KM za jednu godinu.

Stanovnici ovih ulica kažu da su zadovoljni što su dobili uređen parking.

- Zadovoljan sam što smo dobili uređen parking. Nadam se da će naplata otjerati vozače koji su dolazili ovdje da se besplatno parkiraju - rekao je stanovnik Ravnogorske ulice Stojan Mirković.

Iz Odsjeka za parkinge i garaže su poručili da se za sve informacije u vezi sa kupovinom mjesečnih i povlašćenih karata za stanare građani mogu obratiti u njihove prostorije u ulicu Kralja Alfonsa Trinaestog 26.

Cijene

Cijena parkiranja na parkiralištima u prvoj tarifnoj zoni je marka za svaki sat parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi pet KM. Cijena mjesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima (osim u javnoj garaži) iznosi 100 KM, a godišnje hiljadu KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana