Најконкретнија понуда за бањалучку топлану конзорцијума ИЕЕ

Весна Поповић
Најконкретнија понуда за бањалучку топлану конзорцијума ИЕЕ

Бањалука - За изградњу нове топлане град ће највјероватније преговарати са Конзорцијумом који преводи компанија ИЕЕ, који је једини доставио комплетну понуду на јавни позив за избор стратешког партнера.

Комисија задужена за овај посао јуче је отворила понуде и констатовала да је то једина која испуњава квалификационе услове, прописане јавним позивом, док су преостале три, "ЕЕС гроупе" из Љубљане, ГГЕ-а из Београда и "Аџис Тецхнологиеса" из Литваније оцијењене као непотпуне.

Конзорцијуму предводи бањалучка компанија ИЕЕ за енергетику и екологију а још је сачињавају  "Елнос група" и Институт за грађевинарство из Бањалуке, "Радис" из Источног Сарајева, "Оџачар котлоремонт" из Београда, ЕМТ из Брчког и "Петрол" из Љубљане. Компанија ИЕЕ је основана 2008. године као чланица "Елнос БЛ групе".

У достављеном приједлогу је наведено да се ИЕЕ обавезује да ће ново постројење, изградити за седам и по мјесеци од уласка у изградњу. По њему логистички центар биомасе био би у складишту од 15.000 квадратних метара у Пословној зони "Инцел".

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да комисија тренутно прегледава да ли ова понуда садржи све што је тажено: техничку спецификацију, бизнис план, доказе о пословној способности и кадровској испуњености услова.

 - Ако је понуда квалитетна могу почети преговори.  Оно што сам видио задовољан сам понудом - рекао је Радојичић.

Каже да да је тражено да ново постројење на биомасу има минимално 59 мегавата.

- Процијењена инвестиција је око 30 милиона КМ са учешћем града испод 49 одсто - навео је Радојичић.

Поводом Дана града, Радојичић је са представницима компаније "Млијекопродукт" отворио "Моја кравица" игралиште у парку "Младен Стојановић".

- Захваљујем "Млијекопродукту", на овој донацији и мислим да ће се овом простору за игру највише радовати дјеца и њихови родитељи - навео је Радојичић.

Казао је да уколико временски услови дозволе данас бити пуштена у функцију и друга два игралишта која се граде у склопу овог пројекта у Борику и на Павловцу.

Маркетинг менаџер компаније "Млијекопордукт" Владо Сандић захвалио је граду што им је понудило једну од најбољих локација у граду за изградњу новог игралишта.

- "Моја кравица" млијеко је свакодневно присутно у животима најмлађих и задовољство нам је што ћемо и кроз овај поклон постати дио њиховог одрастања - казао је Сандић.

Пријем за Израелце

Игор Радојичић се јуче састао и са градоначелником израелског града Модина, Хаимом Бивасом који предводи делегацију која Бањалуци борави поводом Дана града, али и због учешћа у комеморацији жртвама Јасеновца у Доњој Градини.  Уприличио је и пријем за представнике Удружења борачко-инвалидске заштите, Цивилне заштите и Трећег пјешадијског РС пука оружаних снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана