Најбољи спортисти Бањалуке Михајло Чепркало и Николина Копања

Срна фото: В. Стојаковић
Најбољи спортисти Бањалуке Михајло Чепркало и Николина Копања

Бањалука - Чланови Академског пливачког клуба /АПК/ "22. април" Михајло Чепркало и Николина Копања проглашени су вечерас за најбоље спортисте Бањалуке у прошлој години.

Чепркало је изразио задовољство добијањем награде, на чему је посебно захвалио жирију, родитељима, тренеру, школи и спонзорима.


Прошлу годину Чепркало је оцијенио као успјешну и због учешћа на Олимпијским играма у бразилском Рио де Жанеиру, гдје је остварио запажен резултат, као и на првенствима у БиХ.

Николина Копања прошле године је доминирала на првенствима Српске и БиХ у пливању.

За најталентованијег спортисту у Бањалуци у прошлој години проглашен је Данило Станишић из Џудо клуба "Бањалука", који је одлучио да новчану награду уручи Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра".

За најталентованију спортисткињу проглашена је Николина Чучак из Карате клуба "Енергија".

Најуспјешнија мушка спортска организација је Рафтинг клуб "Дајак клуб", а женска Атлетски клуб "Борац".

Најбоља спортска манифестација у 2016. години је Свјетско сениорско првенство у кајаку и кануу на дивљима водама Бањалука-Врбас, а према одлуци жирија, за најуспјешнијег у спорту за инвалидна лица проглашен је члан Кошаркашког клуба инвалида "Врбас" Анте Штимац.

Награду за животно дјело добио је "ловац" на рукометне таленте Никола Брацо Павлишин, а специјалну награду за амбасадора спорта Бањалуке рукометаш и члан мађарске "Татабање" Владимир Врањеш.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да Бањалучани воле спорт и да су спортисти проносили име овог града широм свијета.

"Поносни смо на наше спортисте који су узор младима овог града", поручио је Радојичић и пожелио спортистима да им ова година донесе још боље резултате.

Он је додао да је циљ да Бањалука добије још двије спортске дворане, као и нове спортске садржаје.

Свечаности проглашења најбољих спортиста Бањалуке у Спортској дворани "Борик" присуствовали су угледни спортисти и спортски радници, као и представници друштвеног, политичког и јавног живота Бањалуке и Српске.

Традиционалну 15. манифестацију Избора најбољих спортиста и спортских организација организовао је град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана