Nagrade glumci,a Gradskog pozorišta Trebinje podsticaj za nove korake

Ratomir Mijanović
Nagrade glumci,a Gradskog pozorišta Trebinje podsticaj za nove korake

Trebinje - O kvalitetu predstave „Pisac porodične istorije“ Gradskog pozorišta Trebinje i odličnim kreacijama glumaca koji igraju u ovom komadu svjedoče i nagrade na „Repasaž festu“ u Ubu.

Glumci Gradskog pozorišta Trebinje Vesna Đurić i Željko Milošević dobitnici su nagrada za najbolju žensku epizodnu i glavnu mušku ulogu na desetom festivalu, posvećenom sjećanju na Raša Plaovića i Aleksandra Popovića.

- Više ne brojim glumačke nagrade. I ova mi je svakako veoma draga jer nosi ima pozorišnog doajena Raše Plaovića. Kad festival okuplja sjajne predstave i nagrade dodjeljuju značajna imena srpskog pozorišta osjećate se srećnim. Ovo je kompletan uspjeh. Ne samo moj, veliki dio zasluge ide cjelokupnom glumačkom ansamblu koji ima sjajnu perspektivu - rekao je Željko Milošević.

Smatra da nagrade stižu kao posljedica kontinuiranog rada.

- Citiram čovjeka sa kojim sam imao priliku da radim: „Budi iskren prema onome što radiš, budi iskren prema partneru i daj sve od sebe i biće sjajno“. To je put ne samo za ovaj posao nego i za bilo koji drugi, ali i to je put za dobar rezultat i uspjeh

Srećna i zadovoljna je i Vesna Đurić koja je nisku uspjeha započetu na bugojanskoj „Fedri“ nastavila na trebinjskom Festivalu festivala i zaokružila na Ubu.

Nagrade joj, kaže, znače samo to - da mora raditi još više i bolje i opravdati sve pozitivne kritike koje dobija.

- Najčešće mi ljudi kažu da im se dopada moja moć transformacije. U posljednje vrijeme sam često dobijala uloge starijih žena, što je za mene bio veliki izazov. Posebno mi je drago kada publika vidi moju veliku ljubav prema daskama koje život znače. Naravno, prihvatam i negativne kritike ako su konstruktivne i dobronamjerne. Tako čovjek uči kako da bude bolji, kako da popravi nešto što do sada nije dobro radio - priča Đurićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana