Na vidiku nova raspodjela fotelja u Banjaluci

Vesna Popović
Na vidiku nova raspodjela fotelja u Banjaluci

Banjaluka - Dolazak Dragana Talića u DNS ojačaće odborničke redove ove partije u Skupštini grada i uticati na novu raspodjelu načelničkih i direktorskih funkcija koja će najvjerovatnije biti dogovorena u ponedjeljak.

Predsjednik Gradskog odbora (GO) DNS-a Nedeljko Čubrilović juče je uručio Taliću člansku kartu ove partije čime je broj odbornika DNS-a u gradskom parlamentu povećan na dva člana.

- Najvjerovatnije će na tom sastanku kod gradonačelnika Igora Radojičića biti dogovoreno šta ćemo zadržati. DNS je mnogo izgubio gubitkom pozicije predsjednika Skupštine grada i vidjećemo koliko će biti razumijevanje Radojičića i na koji način će pristupiti rješavanju toga. Trudićemo se da zadržimo dosadašnje pozicije, ali nećemo biti kamen spoticanja i sigurno nećemo nikoga ucjenjivati - kazao je on.

Čubrilović je dodao da je Talić odbornik kojeg bi poželjela svaka politička opcija koja djeluje u Banjaluci.

- Od prvog razgovora sa nama Talić nije postavljao nikakve uslove i nije tražio radna mjesta i pozicije. Ponudili smo mu mjesto potpredsjednika u GO i to ćemo realizovati već na sjednici GO koja će biti u ponedjeljak - kazao je Čubrilović.

Dragan Talić je rekao da će kao dio vladajuće većine pokušati da utiče na gradonačelnika da se gradska vlast više bavi socijalnim kategorijama.

- Nadam se da ćemo u narednoj godini imati priliku da planiramo nova sredstva za te potrebe i napravimo socijalnu kartu grada - kazao je Talić.

Istakao je da je odlučio da se pridruži DNS-u jer je riječ o

stranci koja kroz dijalog sa svima traži rješenje problema.

- Najviše mi odgovara DNS, jer podržavam takav način rada, a ne samo da se bavimo time kako ćemo nešto srušiti. Mnogi su sa mnom kontaktirali po odlasku iz NDP-a, ali sam odmah precrtao one političke opcije u kojima su me pitali šta tražim. Ne očekujem nikakvu direktorsku funkciju, a trenutno radim u svojoj privatnoj firmi - naveo je Talić.

On se osvrnuo i na ugovor koji je kao član NDP-a potpisao prije posljednjih lokalnih izbora, a koji je trebalo da bude garant da će po završetku izbora ostati u ovoj partiji.

- Te ugovore je potpisalo svih 36 ljudi, ali ih je samo troje notarski ovjerilo, i to oni koji nisu prošli na izborima. Zato smo bacili te ugovore - kazao je Talić i dodao da on i Vladimir Mirošljević takođe nisu ovjerili ugovore.

DNS dobija 100 članova

Odbornik DNS-a Boran Bosančić rekao je da će DNS u nedjelju uručiti članske karte za oko 100 novih članova.

- Bićemo i dalje dio skupštinske većine i podržavaćemo projekte Igora Radojičića. Svi kadrovi koji dolaze iz DNS-a i nalaze se na čelu odjeljenja ili preduzeća biće na usluzi građanima i trudiće se da daju bolje rezultate rada u narednom periodu - naveo je Bosančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana