На списку жеља бањалучких мјесних заједница путеви, водовод и канализација

Весна Поповић
На списку жеља бањалучких мјесних заједница путеви, водовод и канализација

Бањалука - Побољшање путне инфраструктуре, изградња канализације и водовода налазе се на врху листе приоритета за идућу годину у већини мјесних заједница.

Рок за доставу тих спискова Градској управи истиче у недјељу

а према информацијама из мјесних заједница већина је доставила своје жеље, док поједини тај посао остављају за посљедњи час, али сви се надају да ће идуће године бар дио њихових проблема бити ријешен.

И за МЗ Лауш два један од приоритета је побољшање путне инфраструктуре.

- Потребна је реконструкција улице Момчила Поповића, пресвлачење асфалта у Санској улици, те изградња тротоара од некадашње Кожаре до Крндија - казао је предсједник Савјета ове МЗ Милан Гранула.

Каже да је потребна изградња канализације у улицама Вида Симурџића и Карађорђевој, те водоводне мреже у улици Јована Рашковића.

- Потребна је нова јавна расвјета у дијеловима Карађорђеве, те улицама Владике Варнаве Настића и Јована Рашковића. Добро би нам дошло и игралиште за дјецу те аутобуско стајалиште изван саобраћајнице код моста на Црквеној - казао је Гранула.

За руралне дијелове Бањалуке међу значајнијим проблемима које треба ријешити је питање водоснабдијевања, а једна од таквих МЗ су Голеши.

- Треба наставити изградњу регионалног водовода "Црно врело" јер сада већи дио МЗ са око 1.000 становника или нема воде или јако лоше водоснабдијевање - казао је предсједник Савјета МЗ Голеши Неђељко Милошевић.

Нагласио је да су саобраћајнице у овој МЗ у веома лошем стању те да су без добре путне комуникације као одсјечени од остатка града.

- Посљедњих пет година у Голешима није урађен ниједан центиметар новог асфалта. Међу приоритетима је и пут у Милошевићима који иде према излетишту. Ту је макадам потпуно уништен и то треба ријешити јер сваког викенда велики број људи ту долази  - казао је Милошевић. 

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је рекао да ће настојати што праведније да расподијеле улагања.

- Планове ћемо морати ускладити и са Одјељењем за комуналне послове. Ако се у некој МЗ улаже у водовод и расвјету или нешто друго и то им је приоритетније, онда неће добити неку саобраћајницу и обрнуто - казао је Сандић.

Додао је да ће буџет Одјељења за те намјене за 2018. годину бити сличан овогодишњем.

- Неће бити неких већих промјена у финансијском смислу - навео је Сандић.

Он је нагласио да се ван приоритета идуће године под хитно мора изградити нови Зелени мост.

- То не трпи одгађања јер је битно за град у цјелини - нагласио је Сандић. 

Приоритети појединих мјесних заједница

МЗ Кочићев вијенац

- Проширење улице Милана Бранковића, изградња нових паркинга у улици Радоја Домановића, изградња канализационе мреже за насеља Трла и Мочила, нова расвјета у улицама Франца Шуберта и Жарка Згоњанина,  игралиште и теретана на отвореном  

МЗ Дебељаци

- Наставак асфалтирања улице Тешана Подруговића, изградња тротоара у дужини од 2.000 метара од пруге до основне школе, асфалтирање улице Арчибалда Рајса и Тешана Подруговића, изградња канализације у Понирској улици, санација два мостића на улазу у Дебељаке

МЗ Пискавица

- Изградња водоводне мреже за засеоке Граховци, Радосавска, Преради и Бабићи, изградња тротоара у центру, реконструкција неколико путних праваца, санација Друштвеног дома

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана