На љето радови на уређењу корита Врбаса

Срна
На љето радови на уређењу корита Врбаса

Бањалука - У Бањалуци ће на љето почети уређење корита ријеке Врбас, од Трна до ушћа рјечице Драгочајка. Ови радови биће реализовани у оквиру великог пројекта заштите од поплава и "високих вода".

"Највећи дио средства, или око 700.000 КМ, обезбиједио је УНДП, а град Бањалука ће у овом пројекту учествовати са 300.000 КМ", саопштено је из бањалучке Градске управе.


Тиме ће почети реализација стратешког документа "Уређење водног режима и корита ријеке Врбас кроз урбано подручје града Бањалуке", који је такође финансирао УНДП.

"За реализацију цјелокупног пројекта потребно је око 45 милиона КМ, а са овом фазом од милион КМ почели би радови на његовој реализацији на терену", наводе из градског Одјељења за комуналне послове.

Према ријечима стручњака, уређењем водног режима и корита Врбаса биће смањен ризик од поплава у овом дијелу градског подручја, а да би се он у потпуности смањио потребно је да у цијелости буде реализован пројекат на потезу од Трна до Ребровачког моста, како је дефинисано пројектном документацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана