На Петрићевцу планирана амбуланта и вртић под једним кровом

Сања Амиџић
На Петрићевцу планирана амбуланта и вртић под једним кровом

Бањалука - Неусловна амбуланта, недостатак вртића, али и изнајмљене просторије мјесне заједнице на Петрићевцу требало би да постану прошлост овог насеља, јер је планирано да догодине почне градња објекта захваљујући којем би требало да буду ријешени ови проблеми.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар потврдио је да је у плану градња овог вишенамјенског објекта, за шта је потребно око два милиона марака.

- Почетак изградње објекта један је од приоритета градске власти за наредну годину. Међутим, пошто је за то потребно много више новца него што можемо издвојити, објекат ће вјероватно бити грађен у три фазе, а има и такву намјену - нагласио је Билчар и додао да ће приоритетна бити градња амбуланте, јер постојећа није условна.

Према његовим ријечима, град је за ове радове планирао да издвоји око 200.000 марака, међутим за прву фазу им је потребно око 800.000 КМ, због чега помоћ очекују од надлежног министарства.

- На локацији гдје је планирана градња један дио земље је у приватном власништву, тако да морамо ријешити имовинско-правне односе да бисмо комплетирали парцелу. Предложићемо да власнику буде понуђена замјенска парцела на другој локацији, а не новац - истакао је Билчар.

Предсједник Савјета МЗ Петрићевац Зоран Савановић је рекао да у овом насељу нема јавног вртића, објекат у којем је смјештена амбуланта је у веома лошем стању, док просторије мјесне заједице морају да изнајмљују.

- Објекат у којем тренутно раде љекари је неуслован, а осим становника Петрићевца здравствене услуге овдје добијају и мјештани Мотка, те дијела насеља Сунце. Годинама се боримо да коначно добијемо условну амбуланту, надамо се да ћемо успјети - казао је Савановић.

Према његовим ријечима један од значајнијих проблема у овом насељу, које броји око 10.000 становника, јесте то што нема јавног вртића.

  • Ако све буде како треба и добијемо вишенамјенски објекат, то ће бити од велике користи за све нас који живимо на Петрићевцу - истакао је Савановић.

Улица

Један од главних приоритета мјесне заједнице Петрићевац за наредну годину је и реконструкција појединих саобраћајница у овом насељу, а међу њима је и улица Краља Александра Првог Карађорђевића.

Ова саобраћајница једна је од прометнијих у насељу, а како каже Зоран Савановић, улица је уска и нема тротоар. Према старом плану она треба да има двије траке, тротоаре и расвјету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана