Муке возача у бањалучком насељу Лауш: Улица преуска за два возила

nezavisne.com
Муке возача у бањалучком насељу Лауш: Улица преуска за два возила

Бањалука - Двосмјерна Улица Милоша Матића у насељу Лауш толико је уска да се у њој не могу мимоићи два аутомобила.

Станари једне од најстаријих улица на Лаушу кажу да је у већем дијелу ове саобраћајнице немогуће да се мимоиђу два возила, а негдје се чак ни пјешак не може провући покрај аутомобила.

Мјештанин овог насеља каже да не схвата да улица која је тако близу центру града до сада није проширена.

"Несхватљиво ми је да у улици, која је на неколико минута вожње удаљена од најужег центра града, морам да возим по трави или пијеску поред пута да бих се мимоишао с аутомобилом који ми иде у сусрет", прича овај мјештанин.

По његовим ријечима, овом улицом дјеца иду у школу и родитељи живе у страху да ће возило ударити ученика.

"Јасно ми је да има дијелова улице гдје имовинско-правни односи коче проширење, али не могу да схватим да не прошире бар оне дијелове улице гдје је то и више него једноставно и гдје има простора на претек", појашњава наш саговорник.

Мјештанка ове улице каже да неријетко возачи, док покушавају да избјегну друго возило, окрзну ограду или огуле фарбу с аута.

"Тешко је возити, али и ходати овом улицом јер она нема тротоар па пјешаци морају да се провлаче крај аута", прича ова мјештанка.

Небојша Матић, предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш 1, каже да посљедњих десетак година реконструкцију ове улице ставља у врх приоритета у тој мјесној заједници, али да до сада није учињено ништа по том питању.

"Истина је да је ово једна од најстаријих улица на Лаушу и стога је срамота да се овај проблем не ријеши. У вријеме послијеподневне шпице када се велики број грађана враћа с посла у Карађорђевој улици дође до застоја саобраћаја, па се велики број грађана, да би заобишли гужву, упуте управо у ову улицу", рекао је Матић.

Додаје да се нада да ће се проширење ове улице сљедеће године наћи на листи приоритета Градске управе.

У Градској управи кажу да ове године у буџету града нису планирана средства за реализацију пројекта проширења ове улице.

"У току је припрема буџета, као и програма за наредну годину. Ако је мјесна заједница Лауш 1 на листи приоритета кандидовала тај пројекат, он ће сигурно бити разматран приликом израде програма за 2019. годину", рекли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана