Мјештани Шарговца траже проширење улице, тротоар и канализацију

Јасмина Перишић
Мјештани Шарговца траже проширење улице, тротоар и канализацију

Бањалука - Шарговачка улица је преуска, без тротоара и наткривених аутобуских станица а посебан проблем је угрожена безбједност ђака на путу до Основне школе "Ђура Јакшић", па их родитељи морају одводити на наставу и доводити послије ње.

На ове проблеме годинама се жале мјештани Шарговца и вјерују да ће новоформирана градска власт уочити ове проблеме и ријешити их.

- Узак коловоз је заиста велики проблем. Најгоре је у јутарњим часовима, када се аутобус заустави да испусти или прими путнике. Тада се створи гужва јер ниједан аутомобил од аутобуса не може да прође. Због тога многи негодују јер људи страхују да не закасне на посао - прича мјештанин Шарговца Раденко Перишић.

Одборник Скупштине града и мјештанин Шарговца Дарко Милошевић, подржава иницијативу комшија за проширење Шарговачке улице.

- Наш приједлог је свеобухватна реконструкција главне саобраћајнице у цијелој дужини. Желимо да се за наредну годину планира изградња бар једног километра тротоара као и фекалне и оборинске канализације, што је и приједлог Савјета мјесне заједнице - рекао је Милошевић.

Истиче да је велики проблем и кретање дјеце до школе.

- С обзиром на то да нема тротоара и њихова безбједност је веома угрожена. Мислим да смо до сада били неправедно запостављени, јер немамо ни изграђену канализациону мрежу. Надамо се да ће Градска управа са новим градоначелником Игором Радојичићем имати довољно разумијевања за проблеме и потребе наше мјесне заједнице. Као одборник и као предсједник Комисије за стамбено-комуналне послове свакако ћу инсистирати на томе - истакао је Милошевић.

Додао је да ће предложити и да се из средстава намијењених за спорт, издвоји новац за санацију балона ФК "Будућност", који је оштећен у невремену које је захватио град.

У Градској управи су рекли да су у току јавне расправе везане за нацрт буџета у мјесним заједницама.

- Након тога слиједи припрема програма за изградњу комуналне инфраструктуре која ће бити реализована у  наредној години - казали су у Градској управи.

Карактеристике

Мјесна заједница Шарговац удаљена је од центра града око седам километара. Простире се на површини од десет квадратних километара и има око 6.000 становника. Основну школу похађа 690 а средњу око 260 ученика овог насеља. На факултетима студира више од 90 наших студената. Око 400 мјештана свакодневно користи градски превоз, како би стигло на своја радна мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана