Мјештани Пријечана страхују од змија и зараза са депоније

nezavisne.com
Мјештани Пријечана страхују од змија и зараза са депоније

Бањалука - Дивље депоније и неконтролисано одлагање отпада у Пријечанима велики су проблем мјештана овог бањалучког насеља, јер број дивљих депонија расте.

Мјештани истичу да је депонија у близини висећег моста, која је настала прошле године, све већа, а да је у њеној близини, поред Хиландарске улице, у ненасељеном дијелу никла још једна.

“Бојимо се да некога не угризе змија са неке од ових депонија, а и смрад је неподношљив због врућина. Мислио сам да ће ове депоније бити уклоњене, а оне су још веће него што су раније биле”, каже Здравко, мјештанин овог насеља.

Дарко Шкобић, предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани, рекао је да несавјесне особе на дивљој депонији поред Хиландарске улице, поред пластике, каблова, кабастог отпада, бацају чак и дијелове аутомобила.

“Отпад је највјероватније довезен из околних насеља, јер људи који се баве таквим стварима у нашем насељу нема, нелогично је да се такав отпад налази ту”, сматрају мјештани.

Упозоравају да у посљедње вријеме све више на ову депонију бацају и животињске остатке, што је посебно опасно због разних зараза, поготово за вријеме врућина.

“Једно од рјешења би могло бити да се поставе велики контејнери, јер би у овом дијелу  ускоро требало  да буде постављена расвјета, тако да нико неће моћи лако бацити отпад”, рекао је Шкобић.

Додао је да је у плану да се на та мјеста поставе камере и да би то требало дати боље резултате од постаљвања контејнера.

“Постављање камера би било боље рјешење јер ће контејнери бити ту само да се отпад не расипа”, појаснио је Шкобић.

У Градској управи су рекли да су упознати са проблемом одлагања отпада на ове двије локације.

Додају да је, нажалост, ријеч о непрописном и несавјесном одлагању отпада на површинама које су у приватном власништву.

“Одјељење за комуналне послове као и Комунална полиција више пута су интервенисали на том подручју, али се одлагање отпада и даље наставља” рекли су у  Градској управи.

Из Градске управе су апеловали на грађане који примијете да неко одлаже отпад на тим локацијама да то пријаве како би починиоци могли бити кажњени.

Додали су да ће Комунална полиција наставити контроле и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана