Mještani Njegoševe ulice u Banjaluci i dalje moraju kružiti dva kilometra

Srna
Mještani Njegoševe ulice u Banjaluci i dalje moraju kružiti dva kilometra

Banjaluka - Iako proširena za dvosmjerni saobraćaj, Njegoševa ulica i dalje je jednosmjerna iz pravca Petrićevca prema Paprikovcu, te će mještani Paprikovca morati da se strpe do sljedeće građevinske sezone kako bi ovom ulicom skratili sebi put i nekoliko kilometara prema Petrićevcu.

Mnogi mještani Ulice Davida Štrpca kažu da su mislili da ova ulica nije više jednosmjerna, jer je proširena, ali su vidjeli da policija zaustavlja i kažnjava. 

"Nije mi jasno da je ulica proširena, a i dalje se vodi kao jednosmjerna. Neki vozači su izgleda okretali znak, te je dolazilo do zabune. Prije neki dan sam vidio policajca da je vratio znak za jednosmjerno", kaže jedan mještanin Ulice Davida Štrpca.

Mještani se pitaju zašto se ne postavi znak da je ulica dvosmjerna, jer su ovako i dalje primorani da kruže dva kilometra da bi došli do Petrićevca.

Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada, koji je i pokrenuo inicijativu za proširenje ulice za dvosmjerni saobraćaj, kaže da je ulica proširena, ali da znakovi nisu prilagođeni.

"Nisu promijenjeni znakovi i ulica zvanično nije puštena za dvosmjerni saobraćaj, a proširena je i asfaltirana u septembru", rekao je Stanivuković.

On kaže da je razgovarao s načelnicima o tom problemu i slao im dopise, te da očekuje da bi taj problem mogao biti ubrzo riješen.

U Odjeljenju za saobraćaj u Gradskoj upravi kažu da je ovaj projekat započeo zbog primjedaba građana koji su tražili bolji i brži pristup tranzitu, ali da su radovi obustavljeni jer je prilikom gradnje bilo različitih zahtjeva mještana na ovoj trasi.

"Zbog svega se pristupilo izradi projektne dokumentacije kako bi se u obzir uzeli svi ti zahtjevi. Nadamo se da će naredne građevinske sezone biti završen ovaj projekat i da će saobraćajnica biti otvorena za dvosmjerni saobraćaj", rekli su u nadležnom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana