Мјештани Његошеве улице у Бањалуци и даље морају кружити два километра

Срна
Мјештани Његошеве улице у Бањалуци и даље морају кружити два километра

Бањалука - Иако проширена за двосмјерни саобраћај, Његошева улица и даље је једносмјерна из правца Петрићевца према Паприковцу, те ће мјештани Паприковца морати да се стрпе до сљедеће грађевинске сезоне како би овом улицом скратили себи пут и неколико километара према Петрићевцу.

Многи мјештани Улице Давида Штрпца кажу да су мислили да ова улица није више једносмјерна, јер је проширена, али су видјели да полиција зауставља и кажњава. 

"Није ми јасно да је улица проширена, а и даље се води као једносмјерна. Неки возачи су изгледа окретали знак, те је долазило до забуне. Прије неки дан сам видио полицајца да је вратио знак за једносмјерно", каже један мјештанин Улице Давида Штрпца.

Мјештани се питају зашто се не постави знак да је улица двосмјерна, јер су овако и даље приморани да круже два километра да би дошли до Петрићевца.

Драшко Станивуковић, одборник у Скупштини града, који је и покренуо иницијативу за проширење улице за двосмјерни саобраћај, каже да је улица проширена, али да знакови нису прилагођени.

"Нису промијењени знакови и улица званично није пуштена за двосмјерни саобраћај, а проширена је и асфалтирана у септембру", рекао је Станивуковић.

Он каже да је разговарао с начелницима о том проблему и слао им дописе, те да очекује да би тај проблем могао бити убрзо ријешен.

У Одјељењу за саобраћај у Градској управи кажу да је овај пројекат започео због примједаба грађана који су тражили бољи и бржи приступ транзиту, али да су радови обустављени јер је приликом градње било различитих захтјева мјештана на овој траси.

"Због свега се приступило изради пројектне документације како би се у обзир узели сви ти захтјеви. Надамо се да ће наредне грађевинске сезоне бити завршен овај пројекат и да ће саобраћајница бити отворена за двосмјерни саобраћај", рекли су у надлежном одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана