Мјештани Карановца траже чешће линије за град

Јасмина Перишић
Мјештани Карановца траже чешће линије за град

Бањалука - Мјештани Карановца упутили су петицију Градској управи којом траже да се уведе више аутобуских линија за град јер радним данима имају аутобус на сваких сат времена, док недјељом аутобус саобраћа на сваких 120 минута.

Мјештанка Карановца Борка Дамјановић каже да је захтјев и петицију са око 200 потписа однијела у Градску управу и да очекује да ће им град изаћи у сусрет како би имали редовнији градски превоз.

- Живимо на само 12 километара од центра града и желимо да имамо аутобус бар на сваких пола сата. Заиста постоји потреба за тим. Возимо се линијом број девет и аутопревозник "Павловић турс", који је задужен за њу, рекао нам је да не може на своју руку да уводи више линија и да се обратимо Градској управи, што смо прије два дана и учинили. Однијели смо захтјев у собу број 14 - рекла је Дамјановићева.

Она је додала да мјештани не маре који аутопревозник ће возити на релацији Бањалука - Карановац, али им је битно да превоз буде редовнији.

- Понудили смо као могуће рјешење да аутобус осмица аутопревозника "Жак турс", који се окреће у Подгори, два километра прије Карановца, и који полази на сваких 20 минута, продужи своју линију за та два километра како бисмо га и ми могли користити - истакла је Дамјановићева.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Карановац Бошко Вуксан каже да су се више пута обраћали Градској управи због проблема са превозом, али да нико нема слуха за захтјеве  мјештана.

- Овај пут смо сами понудили могуће рјешење. Тражимо да  аутобус број осам продужи своју линију још два километра до Карановца. То превознику није велика удаљеност, а нама би стварно много значило. Ако добијемо превоз на сваких пола сата, бићемо презадовољни - рекао је Вуксан.

Из Градске управе су рекли да су примили захтјев мјештана Карановца за увођење више аутобуских линија за ово насеље.

- Надлежно одјељење у наредном периоду ће размотрити захтјев и донијети одлуку - казали су у Градској управи.

Додају да становници овог приградског насеља, поред аутобуса који саобраћа на њиховој линији, имају и аутобусе који полазе из Крупе на Врбасу, Бочца, Агиног Села и Рацуна, које такође могу користити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана