Минибусом и даље до Бањ брда

Дејана Братић
Минибусом и даље до Бањ брда

Бањалука - Сунчано и топло вријеме измамило је ван многе љубитеље природе, а вијест о очишћеним излетиштима и превозу панорамским бусем до најпопуларнијег градског излетишта Бањ брда посебно је обрадовала становништво највећег града Републике Српске.

У Одјељењу за саобраћај и путеве објаснили су да је за ову годину било планирано да туристе и посјетиоце на Бањ брдо вози туристички возић, али да ту идеју нису успјели да реализују.

- С обзиром на то да ни из другог покушаја није пронађен партнер који би организовао превоз туристичким возићем, одлучили смо да панорамски минибус као и лани вози излетнике  и госте - рекли су у поменутом одјељењу.

Додали су да ће прва овогодишња вожња бити организована 22. априла, када Бањалука слави Дан града и да ће “сезона” превоза трајати до 30. септембра.

- Траса вожње је предвиђена од фабрике обуће “Бема” до споменика на Бањ брду, и то радним даном од 15 до 20 часова, а суботом и недјељом од девет до 20 часова. Цијена карте износиће 1 КМ у једном смјеру, а за дјецу до пет година превоз ће бити бесплатан - објаснили су у Одјељењу за саобраћај.

У Градској управи тврде да су излетишта Трешњик и Шибови уређена у оквиру акције прољећног чишћења града спремно дочекују многобројне грађане који традиционално са доласком лијепог времена одлазе у ове оазе зеленила.

Додали су да је овогодишњим буџетом за уређење зелених површина предвиђено 1,7 милиона КМ од чега је 15.000 издвојено за уређење градских излетишта.

- Бањалука са разлогом носи епитет град зеленила, а ми се трудимо да то и даље остане тако. Само заједно можемо допринијети да наш град буде уређен и чист - поручили су из овог одјељења.

Студенткиња Смиљана Ђукић рекла је да се пријатно изненадила када је сазнала да су излетишта очишћена.

- Драго ми је што град брине о зеленим површинама које су плућа града. С обзиром на то да волим  проводити слободно вријеме у природи ова вијест ме посебно обрадовала - казала је Ђукићева.     

Превезено 7.000 грађана

У Одјељењу за саобраћај и путеве казали су да је  организовани превоз на Бањ брдо наишао на веома добре реакције наших суграђана.

- Према подацима за прошлу годину, у периоду од краја јула до септембара, услугу је користило више од 7.000 грађана - нагласили су у надлежном одјељењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана