Милан Милаковић, потпредсједник градског парламента: Скупштина ефикаснија и ради без трзавица

Весна Поповић
Милан Милаковић, потпредсједник градског парламента: Скупштина ефикаснија и ради без трзавица

Бањалука - Опредјељење Скупштине и Градске управе је унапређење привреде, развој града, очување зеленила, развој спорта, ефикаснија градска администрација и ова гарнитура која сада води Бањалуку на томе ће предано радити.

Ово је изјавио потпредсједник Скупштине града Милан Милаковић. Одборник СП-а у претходном сазиву градског парламента нагласио је да је послије 100 дана садашњи сазив ефикаснији него претходни, у којем је било доста трзавица.

- Конституисана Скупштина, формирана радна тијела и усвојен буџет су добра основа за даље функционисање и развој. Пред нама је пуно посла, а једна од најважнијих одлука тиче се будућности "Топлане". У наредних 20 дана очекујем да ће Скупштини бити достављен приједлог рјешења за градско гријање. Важно је да одлука буде што прије донесена да би евентуално рјешење могло бити реализовано у овој грађевинској сезони, односно да бисмо спремни дочекали сљедећу зиму - казао је Милаковић.

Оцијенио је да градоначелник Игор Радојичић ради са пуно елана, воље и да је доста предизборних обећања већ испунио.

- Треба интензивирати рад начелника одјељења, шефова одсјека и свакако рад комплетне градске администрације. Искрено сматрам да смо на добром путу да заједно покренемо и промијенимо на боље неке ствари - казао је Милаковић.

Истакао је да је Бањалуци потребан градски менаџер.

- Бањалука је највећа локална управа у БиХ, а закон о локалној управи и самоуправи исто третира начелнике и градоначелнике, без обзира на број становника. Одговорност за град као што је Бањалука већа је у односу на мање локалне заједнице. За то би нам требао градски менаџер, који би преузео дио обавеза од градоначелника и посветио се привредном развоју - казао је Милаковић.

Истакао је да се у наредном периоду треба посветити развоју спорта те се борити да Бањалука остане град зеленила.

- Треба сагледати могућност и инсистирати са Фудбалским савезом РС на реализацији пројекта FIFA GOAL изградњом великог стадиона, исто тако треба пронаћи партнере за изградњу спортске дворане, која би задовољила све потребе наших грађана на принципу јавно-приватно партнерство. Осим тога треба уложити више напора на очувању постојећих зелених површина и паркова те се залагати за стварање нових - казао је Милаковић.

Нагласио је да Привредна комора града Бањалуке заједно са градоначелником треба покренути пројекат наступа наших фирми на европском тржишту.

- То је кључ развоја привреде. Не треба заборавити ни стране инвеститоре, као ни јавно-приватно партнерство. Бизнис парк у Рамићима напредује и до краја године запослиће нове раднике, а што је најбитније, скоро све фирме ће се бавити неком врстом производне дјелатности - казао је Милаковић.

Многи у будућности виде Милаковића на челу бањалучких социјалиста, због резултата у посљедња два изборна циклуса.

- Резултати су били одлични и мислим да су показатељ колико сам усмјерен на развој СП-а. Што се тиче градске организације, наш први човјек је Раденко Комљеновић и то је то све до унутарпартијских избора, о чему ће одлучити чланство градске организације - казао је Милаковић.

Споменик у Шарговцу

Милан Милаковић је иницирао, а Влада РС је недавно прихватила, да се 7. фебруар, Дан сјећања на жртве усташког злочина 1942. године на подручју Дракулића, Шарговца и Мотика, третира као дан од републичког значаја.

- Као потомак жртава страшног злочина о којем се дуго ћутало и није смјело причати осјетио сам потребу да се том дану посвети већа пажња, да организацију и обиљежавање преузме Одбор Владе РС за његовање традиције ослободилачких ратова. Сљедећи корак је изградња споменика и спомен-парка поред школе у Шарговцу, гдје су тога 7. фебруара мучки убијена дјеца - рекао је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана