Milaković ostaje na čelu Gradskog groblja

nezavisne.com
Milaković ostaje na čelu Gradskog groblja

Banjaluka - ​Nedeljko Milaković, v.d. direktora "Gradskog groblja", ostaće na čelu tog javnog preduzeća, potvrđeno je "Nezavisnim" iz više izvora, a izbor i imenovanje očekuje se poslije Pravoslavne nove godine.

Milaković je član Socijalističke partije i poslanik u Narodnoj skupštini RS, a na čelu ovog preduzeća je od 2013. godine, koje je do sada uspješno vodio. 

Na ovaj konkurs, koji je zatvoren 11. decembra prošle godine, kako saznajemo, prijavila su se dva kandidata, i to Milaković i Milosava Jakovljević, bivši poslanik u Narodnoj skupštini RS. 

Mjesto direktora "Gradskog groblja", prema koalicionom dogovoru, pripalo je Socijalističkoj partiji, a izvori iz ove stranke kazali su da je Milaković dobio punu podršku Gradskog odbora. 

On nam je potvrdio da se prijavio na konkurs i rekao da se nada da će ostati na ovoj poziciji, te da će se, ako ponovo dobije povjerenje i ostane na čelu "Gradskog groblja", truditi da uvede red u pogrebnu djelatnost. 

"Kao narodni poslanik prezentovaću i na zasjedanju Narodne skupštine RS tražiću određene izmjene Zakona o grobljima i pogrebnoj djelatnosti, kao i drugih zakona koji su vezani za umrla lica", rekao je Milaković.

Dodao je da će nastojati da uvedu red na način što će tražiti da svaka konkurencija bude lojalna i da se sahranjivanja izvršavaju legalno. 

Izvori u DNS-u su rekli da će oni svako kadrovsko rješenje koje predloži SP prihvatiti ako se ispune uslovi. 

Izvori u SNSD-u su kazali da je ovo mjesto prema sporazumu pripalo SP-u, te da misle da će Milaković najvjerovatnije ostati na tom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana