Милаковић остаје на челу Градског гробља

nezavisne.com
Милаковић остаје на челу Градског гробља

Бањалука - ​Недељко Милаковић, в.д. директора "Градског гробља", остаће на челу тог јавног предузећа, потврђено је "Независним" из више извора, а избор и именовање очекује се послије Православне нове године.

Милаковић је члан Социјалистичке партије и посланик у Народној скупштини РС, а на челу овог предузећа је од 2013. године, које је до сада успјешно водио. 

На овај конкурс, који је затворен 11. децембра прошле године, како сазнајемо, пријавила су се два кандидата, и то Милаковић и Милосава Јаковљевић, бивши посланик у Народној скупштини РС. 

Мјесто директора "Градског гробља", према коалиционом договору, припало је Социјалистичкој партији, а извори из ове странке казали су да је Милаковић добио пуну подршку Градског одбора. 

Он нам је потврдио да се пријавио на конкурс и рекао да се нада да ће остати на овој позицији, те да ће се, ако поново добије повјерење и остане на челу "Градског гробља", трудити да уведе ред у погребну дјелатност. 

"Као народни посланик презентоваћу и на засједању Народне скупштине РС тражићу одређене измјене Закона о гробљима и погребној дјелатности, као и других закона који су везани за умрла лица", рекао је Милаковић.

Додао је да ће настојати да уведу ред на начин што ће тражити да свака конкуренција буде лојална и да се сахрањивања извршавају легално. 

Извори у ДНС-у су рекли да ће они свако кадровско рјешење које предложи СП прихватити ако се испуне услови. 

Извори у СНСД-у су казали да је ово мјесто према споразуму припало СП-у, те да мисле да ће Милаковић највјероватније остати на том мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана