Медвједица и мечићи раскомадали овце код Бањалуке

Nezavisne.com
Медвједица и мечићи раскомадали овце код Бањалуке

Бањалука - Медвједица и три мечета растргали су четири овце и два јагњета у власништву породице Шкорић у селу Бастаси, код Бањалуке, чиме је причињена велика штета овом ионако скромном домаћинству.

Петар Шкорић, који живи сам са супругом, каже да их је ова дивља животиња и раније посјећивала те пролазила неколико метара испред кућног прага, али није направила овакву штету.

Овај домаћин, који је више од 20 година без посла те без икаквог примања, и који је прије годину дана оперисао срце, са сузама у очима каже како не знају шта ће и како даље јер су сада остали без тог малог стада.

Још додаје како су сада у страху од медвједа јер не знају уопште колико има тих звијери у близини.

"Оне несрећне ноћи у петак зачуо сам лајање пса, изашао сам из куће и видио медвједицу и три мечета како су у тору давили овце", прича нам Петар, чије смо домаћинство јуче посјетили.

Како каже, имају великог пса, али ни он није успио да растјера ове дивље животиње.

"Медвједица је чак ишчупала пањ од дрвета и бацила на пса, који више није смио ни изаћи из кућице", појашњава домаћин.

Према његовим ријечима, у недјељу навече медвједи су се вратили и кружили 300 метара око куће, али, како додаје, оних неколико оваца које су му остале пребацио је на друго мјесто.

"Плашимо се да ће и даље наставити да нас обилазе, а не знамо на који начин да сачувамо своју стоку, али и своје животе", истиче забринути домаћин.

Душко Дрљача Лово, чувар у ловачком удружењу "Змијање", који је са Комисијом за процјену штете излазио на терен, тврди како већ дуго није видио овако ужасан призор, те наводи да и у наредном периоду могу да очекују још оваквих призора.

Подсјећамо, у селу Љубачево је недавно у двориште породице Поповић упао медвјед и растргао овцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана