Медицинска школа добија гријање

Јасмина Перишић
Медицинска школа добија гријање

Бањалука - Учионице Медицинске школе требало би да буду топле за 20 дана, јер ће гријање ове школе бити прикључено на "Топлану".

Рекао је ово градоначелник Слободан Гаврановић приликом његове и посјете министра просвјете и културе РС Горана Мутабџије овој школи.

- Још никако нисмо гријали учионице због квара на цијевима које има предузеће "Космос" у чије смо просторије и смјештени. Мислим да је најбоље рјешење да се прикључимо на градску "Топлану", јер ће то бити и ефикасније и јефтиније - казао је директор школе Владимир Јагодић, који је јуче упознао Гаврановића и Мутабџију са проблемима гријања ове образовне институције.

- Температура у учионицама у јутарњим часовима била је свега 10 степени. Свима је познато да је за нормално извођење наставе потребна температура од 20 до 26 степени, па су зато часови и даље скраћени у обје смјене - нагласио је Јагодић.

Гаврановић је обећао да ће овај проблем бити ријешен у што скорије вријеме.

- С обзиром на то да је у завршној фази изградња мини-котловнице на Кочићевом вијенцу, која се такође налази у кругу "Космоса", на њу ћемо лако прикључити гријање за школу. Котловница треба да почне да ради око 5. новембра, а петнаестак дана након тога прикључићемо и гријање - обећао је Гаврановић.

Министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија истакао је да су у већини школа системи гријања стари више деценија.

- То је посао који треба сваке године контролисати. На добром смо путу да отклонимо проблем у Медицинској школи, а ово је уједно и добра прилика да чујем од ученика и професора више о животу и раду у овој школи - рекао је Мутабџија.

Он је додао да ће и проблем гријања у Основној школи "Свети Сава" бити ријешен до краја седмице, јер су котлови набављени и инсталирани на вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана