Матуром Школе ученика у привреди закорачили у свијет одраслих

Јасмина Перишић
Матуром Школе ученика у привреди закорачили у свијет одраслих

Бањалука - Ни киша није покварила расположење 125 матураната Школе ученика у привреди, који су се у сриједу увече уз звуке трубе и пјесму веселили на Тргу Крајине, прије свечаног дефилеа до хотела "Босна", гдје су на матурској вечери прославили завршетак школовања.

У паради дотјеране младости, мушкарци су били знатно бројнији, па су тако многи од њих, због малобројности матуранткиња, повели пратњу са собом - дјевојке, другарице или сестре, које својим изгледом нису одударале од матуранткиња. Пратиле су веселе младиће у њиховој неизмјерној еуфорији.

Синиша Шодоловић каже да му је драго што је завршио школовање.

- Окрећемо нову страницу у животу. Прославом матуре закорачили смо у свијет одраслих. Недостајаће ми другари, али драго ми је што смо завршили са овом вишегодишњом обавезом. Не знам шта ћу даље. Имам довољно времена да размислим - рекао је овај свршени аутоелектричар.

Шарифа Мухадер, која је завршила за кројача, себе види као неког ко ће се у будућности можда бавити модом.

- Нисам сигурна шта ћу након школовања, али могуће је да ћу се опредијелити за професију за коју сам се и школовала. Памтићу школовање само по лијепом, неке мање лијепе ситнице ћу оставити за собом - рекла је Мухадерова.

Матурант Данијел Павичар, који је стекао диплому аутоелектричара, међу ријеткима је који је имао планове за будућност.

- Трудићу се да завршим и четврти разред, па ако буде среће, уписаћу се и на факултет. У сваком случају, уколико ми то не пође за руком, посветићу се своме занату. Заиста ми је жао што је школовање завршено, јер ће ми другари јако недостајати - казао је Павичар.

Директор

Директор Школе ученика у привреди Драгољуб Вуковић је рекао да је матурска забава протекла у најбољем реду.

- Око 125 ученика славило је матуру заједно са професорима. Били су весели, а прослава је трајала до један час послије поноћи - рекао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана