Matović dobio vjetar u leđa

Matović dobio vjetar u leđa 14.09.2017 09:35 | Vesna Popović

Banjalauka - Mladen Matović, aktuelni vršilac dužnosti direktora Banskog dvora Kulturnog centra, nalazi se pred trajnim imenovanjem na funkciju prvog čovjeka te ustanove.

Potvrdio je to juče gradonačelnik Igor Radojičić nakon zasjedanja Kolegijuma Skupštine grada i dodao da će njegov izbor na tu poziciju biti jedna od tačaka dnevnog reda sjednice gradskog parlamenta koja će biti održana 27. septembra.

- Od četiri prijavljena kandidata, konkursna komisija je predložila trenutnog v.d. direktora te ustanove. Prijedlog sam potpisao i Skupštini je predloženo da Matović bude direktor Banskog dvora - kazao je Radojičić.

Osim Matovića, za tu poziciju su konkurisali Zoran Pejašinović, Ljiljana Labović-Marinković i Maja Dodig.

Radojičić je dodao da bi odbornici na istom zasjedanju trebalo da odlučuju i o imenovanju načelnika svih odjeljenja.

- Konkurs je zatvoren, a ove i naredne sedmice komisija treba da razgovara sa kandidatima. Ima više prijavljenih kandidata za pojedine pozicije - kazao je on.

Radojičić kaže da koalicioni partneri još nisu konačno dogovorili novu raspodjelu načelničkih pozicija, te da bi to pitanje trebalo da bude razjašnjeno do idućeg zasjedanja.

Član konkursne komisije i odbornik SDS-a Predrag Vulin rekao je da su se na konkurs za načelničke pozicije prijavila 24 kandidata.

- Još treba sačekati da vidimo da li će stići koja prijava poštom. Siguran sam da ćemo do 27. septembra imati spremne prijedloge za imenovanje načelnika koji bi trebalo da se nađu na dnevnom redu sjednice Skupštine grada - kazao je Vulin. 

Na narednom zasjedanju odbornici će razmatrati i set odluka koje se odnose na problem duga gradske "Toplane".

- Njeni nagomilani dugovi iznose oko 85 miliona KM, od čega će dio doći na teret grada, za izdate garancije. Da nam dogodine ne bi došlo na naplatu 12 miliona KM, odlučili smo da uđemo u restrukturiranje dugova stare "Toplane" prema komercijalnim bankama - rekao je Radojičić.

Napomenuo je da se u ovom slučaju radi o preostalim dugovima iz ranijeg perioda prema bivšoj Hipo banci, sadašnjoj Adiko, i Novoj banci.

Brže do registracije vozila

Među 25 tačaka koje će se naći na dnevnom redu idućeg zasjedanja nalazi se i prijedlog o dodjeli gradskog poslovnog prostora Ministarstvu unutrašnjih poslova RS za novu šalter-salu za registraciju vozila.

Ukoliko odbornici prihvate ovaj prijedlog, građani bi ubuduće trebalo da brže i jednostavnije registruju vozila. Imali bi na raspolaganju dvije lokacije u gradu, aktuelnu u prostorijama pored sjedišta Policijske uprave i u novoj šalter-sali u ulici Jug Bogdana broj 6 u naselju Starčevica.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica