Мање новца за бизнис парк

Весна Поповић
Мање новца за бизнис парк

Бањалука - За санацију и изградњу инфраструктуре у Технолошком бизнис парку у Рамићима до краја ове године биће уложено 690.000 КМ, иако је на почетку године планирано да се у ове сврхе потроши 1,8 милиона КМ из кредита.

Ово су потврдили у Градској развојној агенцији и додали да ће остатак кредита у износу од 1,16 милиона КМ бити повучен у идућој години.

Нацртом ребаланса буџета града предложено је да се износ средстава за прву фазу реализације пројекта у Технолошком бизнис парку од 1,8 милиона КМ смањи за 1,16 милиона КМ.

- Процијенили смо да ће нам у овој години за радове на инфраструктури требати 690.000 КМ а остатак ће бити планиран у буџету града за 2015. - објаснили су у овој агенцији.

Додали су да комплетан износ кредита треба бити потрошен у ове сврхе до краја идуће године.

- Приоритет је изградња комплетне инфраструктуре, путева, водовода, канализације и довод струје до четири плаца која су недавно продата инвеститорима ради изградње прозиводних погона. Ови радови би требало да буду готови до краја године - рекли су у овој агенцији.

Објашњавају да би изградњом било ријешено питање комплетне инфраструктуре и за друге инвеститоре који би у будућности куповали парцеле и градили производне погоне у ТБП-у.

- Потребно је до краја године урадити измјештање главног водовода који тренутно пролази преко једне од продатих парцела као би инвеститор несметано могао изводити земљане радове - прецизирали су у овој агенцији.

Одборник ПДП-а Зоран Талић је рекао да одборници нису обавијештени докле се стигло са реализацијом овог пројекта.

Каже да одборници једино имају увид када се средства намијењена за овај пројекат смањују, повећавају или када се узимају кредити.

- Било би корисно када би се бар квартално Скупштини града достављала једна таква информација. Тако бисмо стекли увид у те активности, ако је град односно скупштинска већина одабрала овај пројекат као приоритетни - прецизирао је Талић.

Плацеви

На двије одвојене лицитације за продају неизграђеног грађевинског земљишта ради градње производних погона у ТБП-у продате четири парцеле, а почетна цијена квадратног метра била је 20,50 КМ. Плацеве су купила предузећа "Три бест", "СиМ Импекс" и "Сепл" те њемачка фирма "Месер". У овим погонима планирано је запошљавање стотинак радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана