Manjak novca obustavio radove na mostu u Priječanima

Danijela Stokanić
Manjak novca obustavio radove na mostu u Priječanima

Banjaluka - Izgradnja novog visećeg mosta preko rijeke Vrbas u naselju Priječani, koja je krenula početkom maja, po svemu sudeći, neće biti završena u predviđenom roku od tri mjeseca, kao što je planirano.

Kako nezvanično saznaje "Glas Srpske", izgradnja mosta je obustavljena već 15 dana, a razlog je to što Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koje finansira izgradnju tog mosta, nije potpisalo ugovor sa izvođačem radova, preduzećem "Niskogradnja", a samim tim ni uplatilo novac.

Naime, preduzeće "Niskogradnja", koje je do sada uradilo više od 50 odsto posla, učinilo je sve to o svom trošku.

U "Niskogradnji" juče nisu željeli da komentarišu novonastalu situaciju, samo nam je kratko rečeno da je  direktor preduzeća Ljubomir Ćubić na godišnjem odmoru, a drugi niko ne može da govori o izgradnji mosta.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS potvrdili su da ugovor sa izvođačem radova još nije potpisan, zbog toga što vrijednost radova po procjeni izvođača iznosi 409.330 KM, a iz Fonda solidarnosti RS u ove namjene je izdvojeno 178.000 KM.

- U namjeri da se radovi što prije završe, Gradska uprava je polovinom jula odlučila da prebaci dio novca, koji je obezbijeđen za regulaciju Široke rijeke, za izgradnju mosta u Priječanima. Taj novac će uskoro biti transparentan - rekao je pomoćnik ministra u resoru vodoprivrede RS Mihajlo Stevanović. 

Mještane, a posebno one čiji mališani školu pohađaju u naselju Zalužani, sa kojima ih viseći most i povezuje, ova vijest i nije baš obradovala.

Roditelj jednog od đaka, koji nastavu pohađa u područnoj školi u Zalužanima, Darko Škobić nedavno je čuo da postoji mogućnost da most ne bude završen do počeka školske godine.

- Ne mogu da vjerujem da most neće biti završen do septembra. Ponovo ćemo djeci morati tražiti prevoz do škole u Zalužanima - rekao Škobić.

Dodao je da je među djecom kružila priča da će ih roditelji, u slučaju da most uskoro ne bude završen, prepisati u školu u Lazarevu ili Trnu.

Nabujali Vrbas je u prošlogodišnjim majskim poplavama odnio stari most, koji je povezivao ova dva naselja, pa je to otežalo svakodnevni život mještanima, koji su morali alternativnim putevima da dolaze do grada ili Zalužana.

Trenuto građevinari uređuju nasip, ali radova na mostu nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana