Manjača i Potok dobijaju vodu

Vesna Popović
Manjača i Potok dobijaju vodu

Banjaluka - Rezervoar u Vulinima na Manjači iduće sedmice bi trebalo da bude priključen na elektromrežu, čime bi mještani sela Lokvari, Dujakovci, Gornji i Donji Lusići u mjesnoj zajednici Stričići trebalo da dobiju vodu.

Rekao je to u petak gradonačelnik Slobodan Gavranović i dodao da je dobio obavještenje iz opštine Ribnik da su vlasnici zemljišta, koji su zaustavili taj projekat u selu Đuričići, jer nisu dozvoljavali postavljanje elektrobandera, dali zeleno svjetlo za završetak radova.

- Bez struje pumpna stanica rezervoara u Vulinima nije mogla  raditi, a sada će biti drugačije. Uslov za dobijanje saglasnosti mještana Đuričića za nastavak ovog projekta bila je izgradnja vodovoda za ovo selo. Opština Ribnik će raspisati tender za izgradnju tog vodovoda - kazao je Gavranović.

Dodao je da očekuje da će opština Ribnik taj dokument o saglasnosti mještana uskoro dostaviti gradu Banjaluka kako bi krenuli u prikopčavanje te stanice na elektromrežu.

Gavranović je u petak obišao i izgradnju vodovodne mreže u naselju Potok u mjesnoj zajednici Obilićevo, koji su počeli prije nekoliko dana.

- Izvođač radova je dobio rok od 70 dana za završetak radova, a nadam se da će i prije završiti. Na dijelovima gdje je završen vodovod već sada će početi pripreme za sanaciju puta - rekao je Gavranović.

Objasnio je da se gradi mreža dužine 2.100 metara, koja će obezbijediti vodu za oko 100 domaćinstava za visinsku zonu do 230 metera.

- Naredni korak je obezbjeđivanje snabdijevanje vodom za ostatak domaćinstava u višim dijelovima. Oko 40 kuća se nalazi iznad te kote. Daću nalog rukovodstvu "Vodovoda" da gradu u najskorije vrijeme ponudi najkvalitetnije i najjeftinije rješenje tog problema - naveo je Gavranović.

Prema njegovim riječima, u izgradnju vodovoda u naselju Potok biće uloženo 210.000 KM, oko 70.000 KM za modernizacija puta, a protekle godine je na sanaciju klizišta na ovoj dionici potrošeno 300.000 KM.

Mještanka Potoka Merima Hajrić rekla je da već četiri mjeseca nema vode.

- Dovozimo je suprug i ja svake večeri iz Srpskih toplica. Kad prođe voda i naše muke će prestati - naglasila je Hajrićeva.

Dodala je da su glavni uzrok za to prošlogodišnje poplave.

- Pola ulice Brace Potkonjaka je imalo vodu iz gradskog vodovoda, a druga polovina izvorsku. Međutim, poplave su pokidale cijevi - objasnila je Hajrićeva.

Višak

Komentarišući pisanja medija da u gradskoj administraciji ima viška radnika Slobodan Gavranović je rekao da je neozbiljno licitirati brojevima i tvrditi da ima 300 radnika viška.

- Ako proširite nivo usluga, onda morate imati ljude koje će o tim poslovima voditi računa. Ponegdje ima viška radnika kada je u pitanju kvalifikaciona struktura odnosno nivo znanja koji imaju. To stanje ćemo mijenjati kroz sistematizaciju i oslobađaćemo se onih koji nam ne trebaju, a primaćemo ljude koji moraju nositi posao u gradskoj administraciji - naveo je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana