Mališani u naselju Aleja-Centar igrom otjerali kišu

Vesna Popović
Mališani u naselju Aleja-Centar igrom otjerali kišu

Banjaluka - Kiša i hladnije vrijeme nisu spriječili nekolicinu mališana da juče u naselju Aleja-Centar prvi osjete čari novog igrališta u ulici Branka Ćopića, koje je izgrađeno zahvaljujući donaciji kompanije „Kroacija osiguranje“.

Među najhrabrijim mališanima odjevenim u šarene kabanice i sa kišobranima u rukama, bila je i malena Elena, koja je došla sa bakom. Ona je rekla da joj ne smeta kiša i da joj se najviše sviđa tobogan, te da će ovdje stalno dolaziti da se igra sa svojim drugarima.

Zadovoljstvo nije krila ni njena baka, koja je kazala da žive u obližnjim zgradama i da je bilo krajnje vrijeme da mališani dobiju prostor za igru. Ubrzo je prestala da pada kiša, pa su mališani uživali u igri na kuli robotu i drugim savremenim spravama za igru.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je riječ o desetom igralištu koje je niklo u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama.

- U okviru tog projekta kroz donacije je obezbijeđeno više od 700.000 KM - kazao je Radojičić i najavio da bi u Boriku danas trebalo da budu otvorena još dva igrališta.

On je zahvalio „Kroacija osiguranju“ na učešću u ovoj akciji.

- Jedna od primjedbi stanovnika naselja Aleja-Centar ranije je bila da im treba više sadržaja za djecu - kaže Radojičić.

Direktor „Kroacija osiguranja“ za BiH Ivan Luburić rekao je da je u gradnju igrališta uloženo oko 35.000 KM. 

- Osnova poslovanja i vrijednosti „Kroacija osiguranja“ jeste porodica. Zadovoljstvo je što smo omogućili gradnju igrališta u naselju u kojem ima puno mladih porodica - rekao je Luburić.

On je juče sa direktorom poslovnice „Kroacija osiguranja“ u Banjaluci Vladimirom Žganjcem Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje darovao 20 strunjača koje su prilagođene za igru mališana u vrtićima. 

Dogradnja škole

Govoreći o problemu OŠ „Branko Radičević“ koja kuburi sa nedostatkom prostora, Igor Radojičić je najavio da je planirana dogradnja objekta sa deset učionica.

- Grad radi projektnu dokumentaciju i ostalu papirologiju. Vlada RS bi trebalo da finansira gradnju, a optimalno bi bilo da se to uradi u idućoj građevinskoj sezoni. Mislim da je Vlada RS planirala to da uradi kroz kapitalne investicije za iduću godinu - naveo je Radojičić.

Smatra da bi to djelimično riješilo problem te škole, dodavši da je planirana i promjena upisnog područja.

Izgrađena igrališta  

- Rosulje  

- Borik  

- Pavlovac  

- Zalužani  

- Obilićevo  

- Borik -  

- Petrićevac  

- Nova varoš

- Obilićevo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana