Малишани пјевали уз музичке звијезде

Дејана Братић
Малишани пјевали уз музичке звијезде

Бањлука - Раздрагани малишани, граја, игра и пјесма одјекивали су јуче Банским двором гдје је одржан концерт “Дјеца су украс свијета”.

Неколико стотина дјевојчица и дјечака предшколског и школског  узраста поред учесника посебно су увесељавала позната ТВ лица, композитори и музичари Миња Субота, Леонтина Вукомановић и Тијана Дапчевић. Заједно са малишанима пјевали су најпознатије дјечије пјесме као што су “Разболе се лисица”, “Дјеца су украс свијета” и “Африка”.

Ова манифестација је дио Међународног фестивала “Дјечије царство 2019” а одржала се у оквиру програма “Прољеће у Бањалуци”. У добрим нотама и лијепим стиховима уживала је многобројна публика свих генерација.

- Дјеца су најискренија публика и увијек ми је задовољство да пјевам са њима и за њих. Њихова енергија је најдивнија енергија на свијету. Неопходно је да малишани имају своју музику - рекла је пјевачица Тијана Дапчевић.

У јучерашњем концерту уживао је и петогодшњи малишан Небојша Скендерија који је био одушевљен због извођења његових омиљених пјесама.

- Било је много забавно и занимљиво. Пјевао сам и плесао са својом тетком, другарицама и другарима - рекао је Скендерија.

Познати композитори и  музичари Миња Субота и Леонтина Вукомановић поручили су да су уживали у дружењу са бањалучком публиком.

- Изводили смо пјесме уз које смо и ми одрастали и  увијек кад пјевамо ове дјечије пјесмице сви су насмијани и осјећа се тај велики талас позитивне енергије који храни душу и наша срца - истакао је Субота.

За забаву су били задужени и чланови плесног клуба “Сити џез”, Мале пјевачке академије, као и  млади бањалучки  музичари Елена Шукић, Елена Кесић и  Данило Милосављевић. На концерту су такође наступили и неки од бивших учесника Ђурђевданског фестивала.

Пристигли радови

Организатор фестивала Слободан Стошић, казао је да је “Дјечије царство” највећи регионални фестивал дјечије поезије, те да је ове године више од 4.500 дјеце послало 6.500 радова и да је изабрано 80 најбољих из свих земаља бивше Југославије.

- Бањалука је дивна у априлу тако да смо тај мјесец изабрали за овај догађај - истакао је Стошић.

Додао је да је према програму данас предвиђен одлазак учесника на пријем код градоначелника као  и додјељивање награда најбољима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана