Малишани донијели радост бакама и декама

Ивана Кардум
Малишани донијели радост бакама и декама

Бањалука - Дјечје рецитације, звук хармонике, плесна тачка "Пахуљице", фолклор, али и посјета Дједа Мраза јуче су уљепшали дан корисницима у Геронтолошком центру.

Поводом новогодишњих празника ова установа традиционално дочекује ученике, а ове године њихове кориснике забављали су ђаци Основне школе "Јован Јовановић Змај".

- Желимо да бројним активностима уљепшамо дане станарима центра. У те манифестације спада и сарадња са вртићима и школама. Корисници се посебно радују школским приредбама због веселе атмосфере и посебног односа који влада између ђака и бака и дека. То су догађаји који се памте и дуго препричавају - рекао је директор Геронтолошког центра Винко Лолић.

Он истиче да посебно добру сарадњу имају са школама "Јован Јовановић Змај", "Иво Андрић" и "Георги Стојков Раковски".

О значају догађаја за кориснике центра говори препуна сала у којој су наступали малишани, као и бројне позитивне реакције.

- Уживали смо у друштву малишана и надамо се њиховом поновном доласку. Живот у дому је иначе употпуњен бројним догађајима, на чему смо захвални нашем директору и љубазном особљу - рекао је становник центра Лука Поповић.

Одушевљење нису криле ни баке, којима, како кажу, највише прија дружење са дјецом.

- Приредба је била одлична. Највише волим да проводим вријеме са најмлађима, а ђаци су приредбу извели на оригиналан начин - рекла је корисница установе Розалија Бањац.

Она додаје да с уживањем проводи дане у дому, који нарочито пријају након дуго година самоће. Ученици кажу да на приредбу гледају као на хуманитарни догађај и радују се свакој посјети.

- Ово је била лијепа приредба, учитељице су биле одушевљене, а баке и деке су уживале - рекла је десетогодишња Милица.

Емилија из трећег разреда је казала да јој се свидјело како су извели приредбу и уљепшали дан корисницима установе.

Она је рецитовала стихове "Вољела бих да ми бака буде здрава, свјежа, јака. Да смисли још бајку неку за мене и моју секу".

Свечаност је увеличао звук хармонике, коју је свирао ученик шестог разреда Павле Ђекић. Њему је посебно задовољство представљало извођење соло пјесме "Растанак".

- Другари су плесали уз моје извођење пјесмица "Дивна, дивна" и "Дуње ранке", а пјесму "Растанак" сам извео сам. Драго ми је што смо се потрудили и обрадовали станаре дома - рекао је Павле. Учитељи организовањем ових манифестација желе да дјеца заволе хуманитарни рад, а у томе их подржава и директорица.

- Већ годинама имамо добру сарадњу са Геронтолошким центром, чему се дјеца заиста радују. Долазимо с циљем да им уљепшамо дан, а малишане овим учимо да буду хумани и помажу једни другима - рекла је директорица школе "Јован Јовановић Змај" Дијана Богдановић.

Нова година

Кориснике Геронтолошког центра у наредном периоду очекује низ свечаности.

- Поводом новогодишњих празника 3. јануара нашу установу ће посјетити градски тамбурашки оркестар Здравка Ћосића, а 11. јануара ће нам свирати прослављени музичар Мирослав Режак - рекао је Винко Лолић и додао да ће, као и претходних година, уз музику организовати и свечани ручак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана