Малим корацима до љепшег града

Јелена Цвијановић
Малим корацима до љепшег града

Бањалука - Градња рампи за особе са инвалидитетом, асфалтирање путева, постављање јавне расвјете, уређење објеката и њихове околине, само су неки од пројеката захваљујући којима ће ускоро бити олакшан живот грађана у 20 мјесних заједница.

Ријеч о мањим инфраструктурним пројектима, а сваки од њих је вриједан до 2.500 КМ. Град је првобитно расписао тендер за мале пројекте у свих 57 мјесних заједница, које су кандидовали мјештани, али је тендер успио само у 20 случајева.

- Пројекти ће бити реализовани наредних мјесеци у 20 мјесних заједница, док ће за преостале пројекте, у осталих 37 мјесних заједница, тендер бити поновљен - истакла је начелница Одјељења за општу управу Сања Павловић.

Она је подсјетила да је град лани први пут издвојио новац за суфинансирање по једног пројекта из сваке мјесне заједнице, и то на основу приједлога грађана, односно њихових савјета. За ове намјене из градске касе је издвојено 150.000 марака.

Рјешавањем инфраструктурних проблема, као што је јавна расвјета, задовољни су представници МЗ Борик 1 и Чокорска поља.

- Ово је био један од наших приоритета. Боља освијетљеност и боља обиљеженост саобраћајних прелаза на Булевару војводе Живојина Мишића били су најважнији због основне школе и вртића који су ту налазе - рекао је предсједник МЗ Борик 1 Никола Дувњак који је похвалио то што ће овај проблем брзо бити ријешен.

Предсједник МЗ Чокорска поља Бобан Косић је казао да ће јавна расвјета побољшати квалитет живота мјештана.

 - Расвјета је једини пројекат који смо овом приликом кандидовали и веома смо задовољни, а надамо се да ће бити још оваквих прилика - изјавио је Косић.

Из Савјета МЗ Нова варош су често указивали на то да је дио Масарикове улице неосвијетљен због чега пролазнике вреба опасност. Овим програмом града биће постављена расвјета на паркингу и пјешачкој стази код зграде у Масариковој 2, 4 и 6.

***********

Пројекти за чију реализацију су изабрани најповољнији извођачи:

- "Примапром" за санацију ограде око ОШ "Свети Сава" у МЗ Лауш 1;

- "Грађење Ђурић" за асфалтирање код објекта МЗ у Карановцу, изградњу спомен-чесме у Дракулићу, санацију пута у МЗ Голеши, градњу инвалидских рампи у улици Краља Петра Другог Карађорђевића;

- "ABC Solution " за градњу расвјете у Масариковој улици, обиљежавање пјешачких прелаза и побољшање расвјете код школа у МЗ Борик 1, набавка лампи за расвјету у  Рекавицама 1;

-"Бунић компани" за чишћење и одвоз отпада са темеља и грађевинске парцеле срушеног вртића у Врбањи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана