“Ljeto na Vrbasu” od 22. do 29. jula

Srna
“Ljeto na Vrbasu” od 22. do 29. jula

Banjaluka - Tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koja će biti održana od 22. do 29. jula, počeće skokovima 20 skakača sa Gradskog mosta i nastupom članova plesnog kluba “Gema” na plaži kod dvorane “Obilićevo”.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević rekla je novinarima da se ova manifestacija, koja ove godine donosi mnogo novina, održava 65. put i da je pravilo oblačenja crno-bijela kombinacija.


Zoran Sanković iz Turističke organizacije grada Banjaluke rekao je da će 24. jula na tvrđavi “Kastel” biti organizovan bioskop na otvorenom, te da će sva sportska dešavanja biti održana u Vodenom parku “Akvana”.

Od sportskih dešavanja Sanković je najavio dvodnevno fudbalsko takmičenje na pijesku za dječake i djevojčice 24. jula, kao i basket na pjesku koji će početi 26. jula.

U saradnji sa Ronilačkim klubom “Delfin” biće održani otvoreni dani ronjenja, a 28. jula i škola sportsko-rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje.

Prema njegovim riječima, između Gradskog mosta i restorana “Banjalučki splav” biće organizovan “ziplajn” koji će posjetiocima omogućiti da, pomoću užeta dugačkog 80 metara, pređu rijeku Vrbas.

“Ukoliko se pokaže velika zainteresovanost, ovu aktivnost ćemo i produžiti, a cijena prelaska neće biti veća od osam KM”, rekao je Savković.

U subotu, 28. jula na tvrđavi Kastel biće održan i festival elektronske muzike “Element”, a “Ljeto na Vrbasu” biće zatvoreno 29. jula trkom dajak čamaca na plaži Abacija.

Član plesnog kluba “Gema” Jovan Narančić rekao je da ovaj klub prvi put učestvuje u manifestaciji “Ljeto na Vrbasu”, te da plesom pod zvijezdama žele da animiraju publiku, pa će organizovati plesne radionice salse, baćate i argentinskog tanga.

Organizacija svih sportskih dešavanja u okviru manifestacije “Ljeto na Vrbasu” povjereno je Udruženju za sport i rekreaciju “L-fit” , koje sa Turističkom organizacijom sarađuje već treću godinu.

Prvu manifestaciju na Vrbasu organizovali su članovi Kluba akademičara Banjaluka 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”. Krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka manifestacija promijenila ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime.

Ideja za naziv manifestacije “Ljeto na Vrbasu” data je s ciljem objedinjavanja dešavanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana