Lauš dobija dječije igralište

Danijela Stokanić
Lauš dobija dječije igralište

Banjaluka - Mališani naselja Laušu uskoro će dobiti prvo dječije igralište, koje će biti smješteno u neposrednoj blizini Omladinskog fudbalskog kluba.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš Nebojša Matić rekao je da je počela priprema terena na kojem će biti postavljeni svi sadržaji za igru mališana.

- Riječ je o manjem dječijem igralištu sa svim pratećim sadržajima - rekao je Matić.

On je dodao da su se odlučili za izgradnju manjeg igrališta jer za veće nema novca.

- I manje igralište svakako će značiti za mališane. U našem naselju ima mnogo djece, koja su do sada mnogo vremena, zbog nedostatka mjesta za igru, provodili na ulicama - rekao je Matić i dodao da djeca ubuduće u ovom naselju više neće biti na ulicama već na igralištu.

On je naglasio da je ovo samo početak izgradnje i uljepšavanja dijela naselja Lauš, koji ima veliki broj stanovnika.

Prema riječima Matića u ovom naselju planirana je izgradnja još  dječijih igrališta.

- Jedno od većih igrališta trebalo bi da bude i u ulici Vladimira Rolovića, za koje su nedavno riješeni imovinsko pravni odnosi - naglasio je Matić i dodao da je za gradnju ovog igrališta potrebno obezbijediti novac.

Matić je zahvalio Gradskoj upravi na izdvojenom novcu za malo dječije igralište, te dodao da očekuje da će i dalje grad ulagati u izgradnju mjesta za igru mališana u ovom naselju.

Mještanin Karađorđeve ulice Gorana Marić rekla je da je srećna što će mališani iz ovog naselja konačno dobiti svoj kutak. 

- Imam dvoje mališana. Svakodnevno strahujem za njihovu bezbjednost, jer ih izvodim ispred zgrade, koja se nalazu pored glavnog puta, da se igraju, jer nemam drugo gdje. Auta jurcaju, ograde nigdje nema, dječija igrališta su nam udaljena i po nekoliko kilometara -  rekla je Marićeva i dodala da će novo igralište biti malo, ali bolje je ikakvo, nego nikakvo.

Zahtjevi

Mještani i ostalih naselja na području grada traže da na zelenim površinama budu izgrađena igrališta za djecu, jer mališani nemaju gdje da se igraju. Milica Kovačević iz naselja Aleja centar rekla je da su i u ovom dijelu grada potrebna manja igrališta sa toboganima, vrteškom i ljuljaškama kako bi imali gdje da izvedu djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana